The 1975 si v úžasně hravé "Love Me" utahují z dnešních celebrit

04.11.2015 18:40 - Simona Knotková | foto: facebook interpreta

Britští The 1975 možná nepatří mezi největší miláčky kritiky a občas to může vypadat, že je vážně berou snad jenom zástupy náctiletých posluchaček. Jejich nejnovější singl "Love Me" je ale natolik hravý, zábavný a příjemně osmdesátkový, že mu možná podlehne i nejeden nefanoušek formace. Muzikanti s ním otevírají éru druhého studiového počinu, jehož název si bez ctrl+C ctrl+V internetoví piráti do vyhledávače asi netroufnou napsat. Ponese totiž titul "I Like It When You Sleep For You Are So Beautiful Yet So Unaware Of It".

Jak už napovídá první ukázka, čtveřice se na něm chce zvukově posunout zase trochu jinam. Za změnou směru stojí i frustrace kapely, podle jejíhož názoru chybí na dnešní scéně skutečně kvalitní popoví interpreti. Právě zahleděnost do sebe, posedlost slávou a svým obrazem v médiích reflektuje i nový videoklip. Ten má ale k suchosti předcházejících slov daleko.

Frontman Matthew Healy v něm tančí, opíjí se šampaňským a dává si párty s hvězdami typu Charli XCX, Harry Styles, Ed Sheeran nebo Miley Cyrus. Protože jeho jméno ale není natolik věhlasné jako ta jejich, spokojit se musí alespoň s papírovými maketami. Jedná se každopádně o výbornou parodii na všechny celebrity instagramového věku.

Celou novou desku očekávejte v únoru příštího roku.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY