Helloween oslaví třicet let na scéně vydáním pekelné knihy

31.10.2015 11:45 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Německá powermetalová formace Helloween má na kontě čerstvé album "My God-Given Right" a k velkolepým oslavám svého třicetiletého působení na hudební scéně přidala i koncertní sérii, v rámci které vystoupí i dvakrát v Česku. A oslavy tím zdaleka nekončí, na cestě je i publikace "Hellbook", jež bude k dostání od 31. října.

Chystaná publikace je popisována jako "bible Helloween". "Pro nás samotné je to velice emotivní záležitost. Evokuje nám tisíce vzpomínek, pěkné chvilky i ty méně hezké. To vše zde najdete. Třicet let kapely Helloween na skoro pěti set stránkách - a konec je stále v nedohlednu," dodal ke knize baskystarista kapely Markus Grosskopf. Preview knihy najdete tady.

Zmiňovaná nahrávka "My God-Given Right", která se pyšní již pořadovým číslem patnáct, vyšla letos zkraje června. Na produkci alba dohlížel Charlie Bauerfeind, známý také ze spolupráce s Gotthard nebo Hammerfall. Většina recenzentů ji ohodnotila vcelku kladně, třeba my na musicserveru, ale jiní také poukázali na to, že se kapela na novince opět pohybuje v metalových vodách osmdesátých a devadesátých let.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY