Katarína Knechtová představuje v novém singlu své "Bezpečné priepasti"

21.10.2015 12:55 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Katarína Knechtová přesně v den vydání nové desky "Prežijú len milenci" - 21. října - prezentuje i další singl "Bezpečné priepasti". Skladba poukazuje na faktor současných mezilidských vztahů, při kterých si mnozí lidé rádi budují bezpečné propasti a bojí se zranění. Hudbu složila sama Knechtová, text napsala Silvia Kaščáková a o produkci se postaral Vlado Randy Gnepa. Videoklip ke skladbě již vzniká a samotná zpěvačka se hodně těší na jeho živou interpretaci v průběhu jarního "Prežijú len milenci tour 2016".

"Hudbu jsem složila po jednom z koncertů, kdy jsem měla melancholickou náladu. Potom jsem hledala někoho, kdo by k tomu dokázal napsat takový text, který by byl emocionálně propojen s hudbou. Silvia Kaščáková to dokázala hned napoprvé, což se mi ještě nikdy nestalo," podotkla zpěvačka. Baladická skladba s jednoduchým aranžmá i klavírní linkou působí zároveň hodně atmosféricky. Její hlas písni dodává přesně to, co potřebuje, a občas připomíná Enyu. Není to však píseň s hitovým potenciálem, jako tomu bylo například u další skladby z alba "Naveky".

"Už teď se hodně těším na turné. Jsem opravdu zvědavá, jak lidé přijmou naživo novou desku, když je tak různorodá a žánrově velmi pestrá. Publiku představíme nové skladby v aranžmá, které by měly vyvolat hodně emocí. Chci propojit intimnější stránku, kdy je člověk téměř nahý, doprovázený jen harfou, dobrem či klavírem, s velkolepými prostory. Chtěla bych to udělat v krásných sálech, v divadlech, ať je pěkná i vizuální stránka koncertů. Budeme hrát i starší hity, ale také trochu jinak, s novými lidmi. Právě na tom pracujeme a chtěli bychom lidem předvést něco opravdu výjimečného," dodává Knechtová závěrem.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY