Loreen natočila jednu z nejlepších písní roku. Opatřila ji však nejhorším klipem kariéry

18.10.2015 10:54 - Lukáš Boček | foto: Vojta Florian / musicserver.cz

Loreen nezažívá vůbec špatné tvůrčí období. Poslední dva singly o hlavu převyšují vše, co letošní pop vyprodukoval, a dávají tušit, že vznikající druhé desce skandinávské interpretky je věnována velká péče. Zpěvačka však kvalitu své hudby (či spíše sebeprezentace) letos nechtěně srazila hned dvěma neuváženými kroky. První chybou byla volba remixu "Paper Light Revisited" na pozici oficiálního singlu, který posléze dostal video. Stylový vizuál se extrémně povedl, ale původní verzi písničky by seděl nesrovnatelně více. O něco později se švédská interpretka vytasila s nádhernou "I'm In It With You", jejímuž audiu už jsme se věnovali, aby vzápětí učinila druhý přešlap. Potenciál atmosférické výpovědi totiž potopila nejhorším videem své kariéry.

Klip interpretku prezentuje jako zhýralou outsiderku, jejímž smyslem života je demolice soukromého majetku, zběsilé úprky před konformitou a vůbec porušování všech pravidel, které společnost nastavuje. Na tom by samozřejmě nebylo nic tak hrozného. Jenže - divák bude marně čekat na pointu či alespoň vysvětlení, co Loreen a její partu k jejich způsobu života dovedlo. Bez alespoň v náznaku nastíněného důvodu totiž vyznění celého vizuálu nehraje ve zpěvaččin prospěch. Naopak - kdokoliv by ji mohl nyní obvinit z neuváženého šíření anarchismu či snad čiré hlouposti.

Ať už za vším stojí snaha vytvořit si pro potřeby odlišení novou image nebo cokoliv jiného, záběry na močení či nespoutané pustošení aut vyvolávají ve výsledku více antipatií. Z písničky za devět z deseti se tak kvůli klipu stala záležitost, které nelze přisoudit více než čtyři body. A to je velká škoda.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY