Rammstein vydají začátkem prosince speciální vinylový box, dojde i na velké rarity

16.10.2015 10:04 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Je to jen pár týdnů, co kapela Rammstein vydala rozsáhlé dokumentární DVD a Blu-ray s názvem "Rammstein in Amerika" a už se můžeme těšit na další skvost do našich sbírek. Tentokrát budou plesat hlavně milovníci vinylů.

Kapela slaví v tomto roce jednadvacet let od svého založení, což 4. prosince připomene i naprosto výjimečným a hlavně limitovaným boxem s prozaickým názvem "XXI - The Vinyl Box Set". Ten bude čítat celkem čtrnáct heavyweight vinylů a bude i očíslován. Limitovaná krabice bude poprvé obsahovat všech šest řadových alb Rammsteinů na dvojvinylech a další dvojici černých desek, kterou zaplní raritní materiál.

Všechny řadové desky budou remasterované, a to navíc od těch úplně nejpovolanějších - dlouhodobého producenta kapely Jacoba Hellnera a dále od Svanta Forsbäcka, který pro kapelu pravidelně provádí mastering. Každý z vinylů doposud vydaných studiovek, tedy alb "Herzeleid", "Sehnsucht", "Mutter", "Reise Reise", "Rosenrot" a "Liebe Ist Für Alle Da" bude mít sice svůj původní přebal, uvnitř však bude booklet rozšířen o raritní fotografie z dob natáčení a v několika případech doplněn i plakáty.

Šestice dvojvinylů bude výjimečná i tím, že jednotlivé nahrávky nebude možné zakoupit samostatně a vyjdou pouze jakou součást tohoto boxu. Což znamená, že obsah boxu doplní ještě něco navíc. Půjde o speciální dvojvinyl pojmenovaný jednoduše "Raritäten". Jak už název naznačuje, půjde o kolekci raritních nahrávek a v jednom případě dokonce o doposud nikdy nevydanou skladbu.

Výběr těchto rarit provedla sama kapela, která prohrabala archiv a vybrala patnáct písní ze speciálních fanouškových verzí kdysi vydaných singlů a limitovaných verzí jejich řadových desek. Na dvanáctipalcovém vinylu si tak fandové poprvé budou moci vychutnat například osmnáct let staré skladby "Kokain" a "Wilder Wein", song "Vergiss Uns Nicht", který se objevil na singlu "Mein Land" nebo píseň "Gib Mir Deine Augen". Asi nejdůležitějším bonusem bude nevydaná skladba "Los", kterou kapela původně natočila pro album "Reise, Reise".

Komplet, který bude ke koupi i u nás (za necelých deset tisíc korun), bude na bonusových vinylech obsahovat tyto raritní songy: Feuerräder, Wilder Wein, Das Modell, Kokain, Stripped, Halleluja, Mein Herz Brennt (Piano Version), Los (Full Band Version), Führe Mich, Donaukinder, Halt, Roter Sand (Orchester Version), Lise, Mein Land, Vergiss Uns Nicht, Gib Mir Deine Augen.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY