Gilmour obhájil v prodejích zlato, rádia patří i nadále kapele Kryštof

07.10.2015 17:14 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Nové album Davida Gilmoura to dokázalo - odolalo nátlaku konkurence a deska "Rattle The Lock" je tedy i druhý týden po vydání nejprodávanější. Rádia však již týdny neznají jiného vítěze než kapelu Kryštof a jejich baladu "Ty a já". Nejvyšší novinkou v éteru si tento týden připisuje Shawn Mendes.
Kryštof - Srdcebeat
© facebook interpreta
RÁDIA - Už je to nejen trapné, ale i nepochopitelné. Český rádiový éter jako by zamrzl a mezi nejhranější písně ne a ne pustit nějakou novinku. Sice nám z třináctého na osmé místo postoupil Adam Lambert a jeho hit "Ghost Town", ale kromě něj je první desítka skoro stejná jako před týdnem či měsícem. První Kryštof s baladou "Ty a já", na dvojce nový singl Kyga s názvem "Stole The Show", třetí coververze, kterou natočil Felix Jaehn s Jasmine Thompson. Následují staří známí - Avicii, Xindl X, Lost Frequencies, Madcon nebo Sebastian.

První novinka tohoto kola je až čtyřiačtyřicátá, má ji na svědomí mladičký Shawn Mendes a jmenuje se "Stitches". Další hledejte na sedmašedesátém místě, natočil ji britský producent Sigala, který podlehl hudebnímu stylu tropical house a nazval ji "Easy Love". Třetí a zároveň poslední novinka se dostala na jednaosmdesáté místo, jmenuje se "Fun" a natočil ji (v poslední době nepříliš úspěšný rapper) Pitbull.

Top 10 ČR - rádia:
  1. Kryštof - Ty a já
  2. Kygo - Stole The Show
  3. Felix Jaehn & Jasmine Thompson - Ain’t Nobody (Loves Me Better)
  4. Avicii - Waiting For Love
  5. Xindl X & Mirka Miškechová - Cudzinka v tvojej zemi
  6. Nicky Jam & Enrique Iglesias - El Perdón
  7. Lost Frequencies & Janieck Devy - Reality
  8. Adam Lambert - Ghost Town
  9. Madcon & Ray Dalton - Don’t Worry
  10. Sebastian - Toulavá

David Gilmour - Rattle That Lock
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Zato prodejnost desek zažívá poslední týdny jedno zemětřesení za druhým. Na vrcholu se nachází hned několik titulů, které se prodávají v tisícovkách kusů a jejich boj je tedy urputný. Tentokrát svoje prvenství obhájil David Gilmour s novým albem "Rattle The Lock", které v minulém týdnu na jedničce i odstartovalo. Na druhé místo se vrací Kryštof, třetí je stejně jako minulý týden nové dvojalbum "Miro", které natočil Miro Žbirka. Čtvrtí jsou Iron Maiden s novou studiovkou "The Book Of Souls", první pětici uzavírá "Žito" od Dana Landy, šestá je Lana Del Rey s novinkou "Honeymoon". Z devítky na sedmičku se vrací Kabáti, osmý je Keith Richards s albem "Crosseyed Heart", devátý Tomáš Klus a první desítku uzavírá nejvýše postavená novinka - čerstvé studiové album Blackmore's Night s názvem "All Our Yesterdays".

Další novinkou je 173. díl série "Taneční liga", který je třináctý. Dvaadvacáté je druhé sólové album Glena Hansarda, které bývalý frontman The Frames pojmenoval "Didn't He Ramble". O dvě místa níže je skvělá nová deska CHVRCHES, které kapela dala název "Every Open Eye". Do české IFPI se vrací i debut Florence And The Machine, album "Lungs" hledejte na devětadvacítce. Pětatřicítka je určena pro milovník oper, jde o výběr s názvem "Czech Opera Highlights". Podobná je i novinka na čtyřicítce - Beethovenovy symfonie 1- 9 pod taktovkou věhlasného Leonarda Bernsteina.

Osmačtyřicátý je výběr kanadské zpěvačky Loreeny McKennitt, dvaapadesáté je nové album Prince pojmenované "Hitnrun Phase One". Na sedmašedesátce je další výběr, tentokrát s názvem "Nejlepší české muzikály všech dob", o pět míst horší je třetí album amerických The Dead Weather s názvem "Dodge And Burn". Další z mnoha novinek je dvaaosmdesátá a jedná se o více než třicet let starou desku Davida Gilmoura "About Face". Poslední novinka je horší o dvě místa, jmenuje se "Caracal" a má ji na svědomí sourozenecké duo Disclosure.

Top 10 - prodejnost:
  1. David Gilmour - Rattle The Lock
  2. Kryštof - Srdcebeat
  3. ▬ Miro - Miro
  4. Iron Maiden - The Book Of Souls
  5. Daniel Landa - Žito
  6. Lana Del Rey - Honeymoon
  7. Kabát - Do pekla do nebe
  8. Keith Richards - Crosseyed Heart
  9. Tomáš Klus - Anat život není
  10. N Blackmore's Night - All The Yesterdays

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 40. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY