Bloc Party v nové sestavě hlásí návrat, s "The Love Within" ale vyvolávají spíše rozpaky

07.10.2015 13:48 - Veronika Ondečková | foto: facebook interpreta

Poté, co indierockové stálice Bloc Party v roce 2012 vydali album "Fourth", oznámili, že si hodlají dát pauzu. Přestávku, kterou frontman Kele Okereke využil k tomu, aby se věnoval své tanečněji orientované sólové dráze, kapela letos ukončila a vrací se v obměněném složení.

Původní sestavu opustili bubeník Matt Tong a basák Gordon Moakes, jejichž odchod Okereke zdůvodnil ztrátou vzájemné chemie mezi dnes již bývalými členy a zbytkem formace. Zdůraznil přitom, že nyní se již poměry v Bloc Party opět stabilizovaly a čtveřice je připravená vrátit se s materiálem, který se nepodobá ničemu, na čem předtím pracovala.

Song s názvem "The Love Within", kterým skupina uvedla svůj comeback, má podle Okerekeho reflektovat logický vývoj, jakým kapela v poslední době prošla. Spíše než výrazem evoluce je však čerstvá novinka smutným dokladem, že řady formace opustili dva klíčoví hráči, kteří pomáhali definovat její zvuk. Ulítlé kytarové nápady nahrazuje jednoduchá linka připomínající na první poslech synťáky a ty tam jsou i bicí, žijící svým vlastním dynamickým životem.

Jde sice teprve o první ukázku z nového alba, které má vyjít zkraje příštího roku, takže je zatím stále předčasné odepisovat ji, rozhodně ale nevěští nic, z čeho by měli fanoušci starých Bloc Party skákat do nebe radostí. Vyvstává otázka, zda by definitivní rozpuštění projektu nebývalo nejdůstojnějším řešením tvůrčích kontrmelců.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY