The Beatles vydají poprvé komplet se všemi svými klipy

09.10.2015 19:10 - Jaromír Koc | foto: Universal Music

Už je to patnáct let, co se na trhu objevil výběr s prostým názvem "1", který mapoval ty největší úspěchy legendárních The Beatles. Začátkem listopadu vyjde toto best of v nové verzi, kterou tentokrát doplní i rozsáhlý vizuální materiál.

Na 6. listopad je ohlášeno vydání kompletu "1+", který bude v té nejrozšířenější verzi čítat jedno CD a dvě DVD či Blu-ray. Na audio disku se dočkáme všech sedmadvaceti komerčně nejúspěšnějších písní The Beatles, respektive všech sedmadvacet písní, které se dostaly na první příčku britské nebo americké singlové hitparády. Ty budou v listopadu fanouškům navíc nabídnuty poprvé v nově remasterovaných stereo mixech.

Mnohem zásadnější ale bude vizuální materiál, který přináší dvě přibalené DVD a Blu-ray. Osmnáctičlenný tým, který vedl cenou Grammy ověnčený Giles Martin, strávil v legendárních Abbey Road Studios stovky hodin dohledáváním, náročným čištěním, restaurováním a skenováním ve 4K z originálních promo filmů, zaznamenaných televizních pořadů a dalších důkladně vybraných video záznamů, z kterých vzešly hodiny materiálů, jež si fanoušci budou moci poprvé vychutnat ve zvuku 5.1 Dolby Digital a DTS HD surround audio mixech.

První DVD bude obsahovat videoklipy těch písní, které fanoušci najdou i na zmiňovaném CD, přičemž čtyři z nich svými komentáři doplní i žijící členové Brouků - Paul McCartney a Ringo Starr. Druhý vizuální disk bude plný bonusů, které fandové uvidí v některých případech úplně poprvé. Třiadvacet klipů přináší alternativní verze promo videí, raritní živá vystoupení a další doposud nikdy nezveřejněná videa, která budou čítat více než hodinu a půl nevšedního materiálu. Tyto všechny disky navíc doplní i rozsáhlá 124stránková kniha, která krom dobových fotografií přinese i děkovné příspěvky hudebních žurnalistů a historiků.

Nové vydání desky "1" (pouze v rozšířené verzi pod názvem "1+") bude k mání jak ve výše popsaném deluxe kompletu, tak v méně rozsáhlejších verzích - v kompletu CD + jednoho DVD/Blu-ray či samostatně na CD, DVD i Blu-ray. Jak to celé bude vypadat, můžete vidět v klipu níže.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY