Nové desky pro 41. týden

11.10.2015 14:04 - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

A opět začíná tradiční podzimní smršť novinek. Tento týden je na nás vychrlili Hurts, domácí Tata Bojs, Tori Amos, Selena Gomez, Tom Jones, Queensrÿche, Jamie Lawson podporovaný Edem Sheeranem a Toby Keith. Z Paříže se přihlásí Lang Lang, z Portugalska Mariza, Jana Kirschner zremixovala "Moruši" a tipem bude Kanaďanka Cour De Pirate.
Pokud se v pondělí 12. října vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Hurts - Surrender (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: synth pop / electro rock / new wave

Hurts - Surrender
Přestože se druhému albu "Exile" Hurts dařilo o něco hůře, než debutu "Happiness", stále patří novinka téhle britské dvojky k nejočekávanějším počinům tohoto podzimu, obzvláště v Česku, kde mají velmi silnou fanouškovskou základnu. Ta se konečně dočkala třetího alba s názvem "Surrender", které nabídne celkem deset skladeb v případě standardní verze a o tři více na deluxe edici. Hurts na nich pracovali s dlouholetým spolupracovníkem Jonasem Quantem, který je zároveň i producentem květnového singlu "Some Kind Of Heaven". Kromě Jonase se na albu producentsky podíleli i držitel Grammy Stuart Price (Madonna, The Killers, Take That) a Ariel Rechtshaid (Haim, Vampire Weekend). Ke zmíněnému singlu přibyly postupem další čtyři, které uvidíte, respektive uslyšíte na VEVU dua. Pro fanoušky pak ani netřeba dodávat, že deluxe edici seženou i na oblíbeném na vinylu v kombinaci s CD a že se Theo Hutchcraft a Adam Anderson ukáží v únoru v pražské Incheba Aréně.


Lang Lang - Lang Lang In Paris (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: klasická hudba / romantismus

Lang Lang - Lang Lang In Paris
Jedno z nejočekávanějších alb podzimní sezóny na poli klasické hudby vydává čínský pianista Lang Lang pod názvem "Lang Lang In Paris". Po loňském albu věnované Mozartovi, je pařížský speciál věnovaný Frédericku Chopinovi a Petru Iljiči Čajkovskému. Od prvního jmenovaného si vybral "Scherzo" a v případě ruského autora zvolil tematický soubor skladeb "The Season". Oproti mozartovskému speciálu, se tentokrát nenechal doprovázet orchestrem, ale hraje pouze on sám, sólo. Album vychází i v deluxe edici s přiloženým DVD a také na vinylu. To ale ještě není zdaleka vše. Vedle studiové verze totiž můžete mít i jeho živou verzi "Lang Lang Live In Versailles". Jak už napovídá název, na DVD respektive Blu-Ray se můžete těšit živým záznamem recitálu ve Versailles, konkrétně za Zrcadlového sálu, kde si po dlouhá léta Lang Lang toužil zahrát. Koncert se uskutečnil letos 22. června, trval hodinu a půl a záznam byl pořízený v rozlišení 4K. Řadu dalších informací a především trailer najdete na speciálním miniwebu.


Tata Bojs - A/B (Supraphon)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní pop

Tata Bojs - A/B
"Název A/B je imaginární a každý si pod tím může představit, co chce," prozradil kytarista Tata Bojs Dušan Neuwerth k novinkové desce "A/B". "Pro mě je to také výraz určité kontinuity - když se řekne A, musí se říct B. Mimochodem, jeden z návrhů na název byl Devátá, ale přišlo nám to příliš drzé." Na tuzemské hudební scéně patří více než pětadvacetiletí Tata Bojs k nejvýraznějším interpretům. Nástupce veleúspěšné desky "Ležatá osmička" předznamenal už i singl "Sonda", který náš kolega Ondřej Selner ohodnotil velice vysokým číslem. Na nahrávce si navíc i zahostovalo několik umělců - Marek Eben, Jan Burian, sbor Doubravánek nebo i vokální skupina Yellow Sisters.


Selena Gomez - Revival (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: EDM / pop / r'n'b

Selena Gomez - Revival
Selena Gomez už na svém předloňském albu "Stars Dance" opustila svoji někdejší skupinu The Scenes a i na letošní novince "Revival" zůstává sólo. Neuhýbá příliš ani z nastoleného stylu, který je stále založený na elektronické taneční hudbě. Do něj pak aplikuje prvky popu, r'n'b, hip hopu, latino popu a dalších stylů. Ačkoli si stále píše písničky převážně sama, mírně pozměnila a rozšířila okruh svých spolupracovníků. Z předchůdce zůstali Rock Mafia a Stargate a nově přibyli Hit-Boy, Benny Blanco, Steve Mac, Max Martin, Charli XCX, nebo A$AP Rocky, kterého jsme mohli i slyšet v prvním singlu "Good For You". Fanoušci by si měli dobře rozmyslet, po jaké verzi alba sáhnou. Zatímco standardní edice nabídne jedenáct písniček, ta s přídomkem deluxe rozšíří nahrávku o dalších pět kousků. Část z nich najdete k poslechu na našem profilu Seleny Gomez, zbytek pak v ukázkách na Supraphonline.


Jana Kirschner - Moruša: Remixed (Slnko Records)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie pop

Jana Kirschner - Moruša: Remixed
V roce 2013 přišla slovenská zpěvačka Jana Kirschner s albem "Morušia: Biela" a o rok později s pokračováním "Morušia: Čierna". Tím se ale ještě téma "Morušie" zcela nevyčerpalo. Je tu totiž titul s výmluvným názvem "Moruša: Remixed", o kterém sama Jana Kirschner prozrazuje: "'Moruša: Remixed' je medzinarodný projekt, na ktorom sa podieľalo a bolo oslovených okolo 20 najzaujímavejších remixérov z celej Európy. Stovky mailov a mesiace práce a korešpondencie boli nutné k tomu, aby tento projekt uzrel svetlo sveta. Vznikol tak celkom nový album, ktorého tvorcovia su samotní DJ, ktorí mali úplne slobodnú voľbu vybrať si z oboch albumov to, čo ich najviac oslovilo. Ide o veľmi pestrý album, na ktorom sa striedajú umelci a ich videnie a počutie sveta. Nakoniec sa na album dostalo 12 umelcov, nielen muži ale aj ženy." Více prozradí už jen ukázky na stránkách vydavatelství Slnko Records, kde jsou uvedená i jména jednotlivých remixérů.


Richard Müller - Sociální síť (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / rock

Richard Müller - Sociální síť
Když se řekne Richard Müller, Michal Horáček a Michal Pavlíček, příznivce tuzemské populární scény napadne jediná charakteristika: Silná trojka. A právě tito tři pánové stojí za albem "Sociální síť". Nejprve přišel s nápadem Michal Horáček, který napsal básně ve stylu Villonské balady. Druhý Michal, tentokrát Pavlíček, přišel s jejich hudebním podáním a svůj hlas jim propůjčil Richard Müller. Přípravy trvaly zhruba tři roky a hlavním námětem je problematika "sociálních sítí, internetových tlacháren a nástěnek se vzkazy, kam lidé vesměs chodí oznamovat, co je právě těší, nebo trápí," jak stojí v prohlášení. Je tedy jasné, že jazyk skladeb - i když pochází z pera Michala Horáčka - nebude nijak vznešený - nechybí lidová označení ani vulgarismy. Jako třeba v případě skladby "V kyselý prdeli", kterou si společně s ostatními můžete poslechnout po registraci na Spotify.


Faithless - Faithless 2.0 (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: elektronika / taneční hudba

Faithless - Faithless 2.0
Britští Faithless sice před čtyřmi roky ohlásili pauzu, ovšem dvacetileté výročí působení na hudební scéně bylo pádným argumentem k oživení celého projektu. Už v létě vystoupili na několika hudebních festivalech a nyní na to naváží vydáním speciálního remixového alba "Faithless 2.0", v rámci nějž nabídnou hned dva disky. Oba budou obsahovat čtrnáct největších hitů skupiny jednou v originální podobě a podruhé v zbrusu nové remixové. O ně se postarali nejúspěšnější současní producenti a DJ a dodali jim současný zvukový háv. Mezi ty nejznámější patří Avicii, Tiësto, Flux Pavilion, Above And Beyond, Booka Shade, Claptone, High Contrast, Eric Prydz, Purple Disco Machine, nebo Armin Van Buuren. Některé z remixů už sdílí Faithless prostřednictvím svého VEVA.


Queensrÿche - Condition Hüman (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme žánr: alternativní metal

Queensrÿche - Condition Hüman
Queensryche bez Geoffa Tatea? Pro mnohé fanoušky progresivního rocku nemyslitelná záležitost, ale bohužel realita. Po odloučení charismatického zpěváka od zbytku skupiny přichází kapela s původním názvem na trh již s druhou deskou, které vévodí i nový frontman Todd La Torre. Z rádií možná už znáte pilotní singl "Arrow Of Time". Nahrávka obsahuje kromě této písně dalších jedenáct písní, a pokud sáhnete po luxusní edici, můžete se těšit na tři písně navíc. Dosavadní recenze desku velice chválí, ale nás více zajímá, jak se líbí vám. Navštivte proto stránky Blabbermouth.net a poslechněte si pár ukázek. Svůj názor nám pak napište do komentářů!


Tip týdne

Coeur De Pirate - Roses (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie pop

Coeur De Pirate - Roses
Kanadská písničkářka Béatrice Martin, která si již od roku 2007 říká Coeur De Pirate, byla do této doby známa především frankofonním posluchačům. Do této doby má za sebou dvě francouzsky zpívaná alba, která obě byla nominována jak na Juno Awards, tak na Polaris Music Prize, a několik soundtracků k seriálům a počítačovým hrám. Nyní se ale rozhodla své pole působnosti poněkud rozšířit, a tak se upsala Cherrytree Records, kde vydává desky například Sting, Röyksopp, či Robyn, a v srpnu vydala v Americe první anglicky zpívané album "Roses", tedy skoro. Mezi jedenáct písniček, kde kombinuje pop s elektronikou a dream popem, totiž vřadila i čtyři francouzsky zpívané skladby. Nyní "Roses" vychází i u nás a vy jej blíže poznáte na webu Coeur De Pirate.


Michael Monroe - Blackout States (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: hard rock

Michael Monroe - Blackout States
Po dvouleté pauze přichází Michael Monroe, bývalý frontman rockové formace Hanoi Rocks, s novou deskou "Blackout States". Nástupce díla "Horns And Halos" přináší třináct písní, které vznikaly za dohledu producenta Chipse Kiesbyeho a prošly mixem pod taktovkou Petriho Majuri. Sám Michael Monroe je při tom mnohými kolegy z hudební branže v čele s kytaristou Slashem nebo Davem Grohlem označován za neutuchající zdroj inspirace a není tedy divu, že každý jeho počin je ostře sledovaný. "Z nové desky jsem nadšený. Má všechny aspekty perfektní rock and rollové nahrávky: Silné melodie, smysluplné texty a svěží drive. Bude se líbit všem, kteří fandí energickému a modernímu rocku," prozradil k novince sám autor. Pro ukázku v podobě písně "Old King's Road"P navštivte YouTube.com.


Tom Jones - Long Lost Suitcase (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: country / folk rock / blues rock

Tom Jones - Long Lost Suitcase
I ve svých pětasedmdesáti letech je Tom Jones stále velmi produktivním umělcem. Vedle toho, že již třetím rokem mentoruje britský The Voice, natočil zpěvák novou desku "Long Lost Suitcase", kterou sám označuje jako soundtrack ke své autobiografii, která vyjde ve stejný den. Album přináší kolekci třinácti coververzí od interpretů, kteří Jonese inspirovali v průběhu jeho celé kariéry. Můžete se těšit na předělávky méně či více známých písní interpretů jako jsou Willie Nelson, The Rolling Stones, Hank Williams, Los Lobos, Gillian Welch, Jesse Fuller a dalších. Vzhledem ke stylovému rozsahu původních autorů, není divu, že i on se pohybuje na poměrně širokém žánrovém poli, nicméně mírnou nadvládu má country a jeho odnože, a dále blues s folkovými a rockovými vlivy. Na albu, jehož ukázky uslyšíte na Supraphonline, si zazpívala i zpěvačka Imelda May.


Antimatter - The Judas Table (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní rock / gothic rock

Antimatter - The Judas Table
"Každý, kdo kdy zakusil trpkost zrady, se může s touto deskou ztotožnit," vzkazuje k novinkové "The Judas Table" frontman kapely Antimatter Mick Moss. "Zpívám na ní o svých zážitcích, ale jsem si zcela jistý, že to jsou zkušenosti i spousty dalších lidí." Koncepční deska potěší zejména fanoušky art rocku, gotického rocku a akustických působivých akustických sól. Je k dostání hned v několika verzích - na CD, jako box dvou CD disku, digibook a ve verzi se dvěma 2LP. Jedná se již o šestou studiovku britské formace a nástupce tři roky starého díla "Fear of a Unique Identity". Ukázku v podobě skladby "Black Eyed Man" najdete na YouTube.com.


Ghost Of You - Glacier And The City (Indies Scope)
web / facebook.com / Bandzone.cz / psali jsme
žánr: indie rock / psychedelic pop

Ghost Of You - Glacier And The City
Na tuzemskou populární scénu míří nová formace Ghost Of You, která připravila pro fanoušky pdychedelické hudby svou debutovou desku. Nahrávka dostala do kolébky název "Glacier And The City" a z rádií nebo hudebních TV kanálů můžete znát i singl "Deerhunter", ke kterému vznikl také videoklip. Ten najdete ke zhlédnutí na YouTube.com. Kapela se nebojí své hitové refrény obalit barevným světlem elektronické psychedelie a rozmazaných kytar. Jejich hudba je průsečíkem křehké emoce a energie okamžiku. Výše uvedený debut vychází po třech letech existence kapely a přináší zejména psychedelický pop s kořeny v minimalismu. Deska vznikla pod dohledem renomovaného producenta Ondřeje Ježka. Další ukázky najdete na clickmusic.cz.


St Germain - St Germain (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: nu jazz / house

St Germain - St Germain
Francouz Ludovic Navarre vystupuje v podstatě od začátku své hudební kariéry pod uměleckým pseudonymem St Germain. Jeho styl je charakterizován jako kombinace House a nu jazzu. Nyní se po patnácti letech připomíná fanouškům s novou a jednoduše pojmenovanou deskou "St Germain". Z desky byl doposud vybrán jediný oficiální singl - skladba "Real Blues", ve které byl použit vokál bluesového umělce Lightnin' Hopkins. Kromě této písně obsahuje deska dalších sedm kousků. Zmiňovanou ochutnávku najdete k poslechu na YouTube.com. St Germain má v plánu i turné po Evropě, zastávka v Česku ale bohužel zatím na plánu není.


Toby Keith - 35 MPH Town (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: country

Toby Keith - 35 MPH Town
S výjimkou loňského roku a roku 2000 servíruje americký countryový zpěvák Toby Keith svým fanouškům jedno album ročně. Není tak divu, že jeho letošní počin "35 MPH Town" je už osmnáctým řadovým albem v pořadí. Většinu z deseti písniček napsal opět s dlouholetým spolupracovníkem Bobbym Pinsonem. První singl "Drunk Americans", který uvedl již loni, má ovšem na svědomí stále populárnější dvojice Brandy Clark a Shane McAnally. Ukázky všech písniček, včetně duetu "Sailboat For Sale" s Jimmy Buffettem nabízí Supraphonline.


Tori Amos - The Light Princess (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: muzikál

Tori Amos - The Light Princess
Tori Amos patří mezi kreativní jedince, o tom není pochyb. Její nový počin "The Light Princess" je toho navíc důkazem: Zpěvačka se totiž pustila do muzikálu, který nejen že vychází i na CD, ale odbyl si už i svou jevištní premiéru. Tisk psal o novém počinu charismatické zpěvačky jako o "temné pohádce plné smutku, rebelství a síle lásky". Sama Tori dala nedávno najevo docela velké překvapení, že se tento její projekt chytil a vydavatelství ho přijalo: "Ve stavu. v jakém se hudební průmysl nyní nachází, nejsou takové věci příliš žádané. Jsou časově a finančně velice náročné." Na druhou stranu si tím splnila obrovský sen a jestli stále skutečně za to, posuďte sami po zhlédnutí oficiálního traileru.


Vidiek - Vidiek s oblohou (Brainzone)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní pop / rock

Vidiek - Vidiek s oblohou
Populární slovenská skupina Vidiek připravila po dlouhých dvanácti letech pro své posluchače novinkovou desku. Jak stojí v oficiálním prohlášení, nahrávka s titulem "Vidiek s oblohou" přináší kromě originálních písní "třináctkrát více hostů, než je v samotné kapele" a některé z nich si poveze s sebou také na podzimním turné. Název desky si jistě spojíte s atrologií, ale nenechte se splést a spíš myslete na gastronomii, kde jako hlavní chod je sama kapela a oblohu tvoří na pětašedesát hostů - mezi nimi i hvězdy jako Katka Knechtová, Franta Černý z Čechomoru, Mišo Kaščák, Pišta Vandal nebo Pacora Trio a Puding Pani Elvisovej. "Sám jsem překvapený, když jsme nahrávali, ani jsem si to neuvědomí," prozradil zpěvák skupiny Jano Kuric. Ochutnávku v podobě singlu "Načo pôjdem domov" s hostujícím Pacora Trio najdete na YouTube.com.


Jamie Lawson - Jamie Lawson (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / folk pop

Jamie Lawson - Jamie Lawson
Britský písničkář Jamie Lawson sice působí na hudební scéně od roku 2003 a má za sebou tři řadová alba, ale do této doby o něm věděli pouze v Irsku a na Novém Zélandě. V případě jeho čtvrté eponymní desky bude vše jinak a zdá se, že Jamie Lawson se prosadí daleko více. Proč? Může za to Ed Sheeran, který si před časem založil vlastní label s názvem Gingerbread Man Records, a právě tento muzikant se stal jeho první, Sheeranem mohutně propagovanou akvizicí. Jedenáct písniček představuje nejlépe sampler na YouTube.com.


David Garrett - Explosive (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: klasický crossover

David Garrett - Explosive
Německý houslista David Garrett bývá v Nových deskách pravidelným hostem a nejinak tomu bude i letos. Po necelém roce od alba "Timeless", kde si po čase odskočil k vážné hudbě, se opět vrací k oblíbenému klasickému crossoveru. Mezi patnáctku skladeb novinky "Explosive" tentokrát zařadil například "Dangerous" Davida Guetty), Eminemovu "Lose Yourself", "Thinking Out Loud" Eda Sheerana, "Wrecking Ball" Miley Cyrus nebo "They Don't Carry About Us" Michaela Jacksona. Společnost mu v Electric Lady Studios dělal britský Royal Philharmonic Orchestra pod taktovkou Francka van der Heijdena a navštívili ho tam i zpěvačka Nicole Scherzinger, zpěvák Xavier Naidoo, klavíristka Valentina Babor a slavnou "O Fortuna" z Orffovy kantáty "Carmina Burana" zazpíval sbor Cantus Domus. Blíže představuje "Explosive" sám Garrett v traileru na YouTube.com.


Mariza - Mundo (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: fado

Mariza - Mundo
V současnosti asi nejvýraznější osobnost hudebního stylu fado, Portugalka Mariza, nechala své fanoušky čekat na novou desku poměrně dlouho. Její poslední album "Fado Tradicional" vyšlo v roce 2010, a tak je novinka "Mundo" už netrpělivě očekávaná. Mariza na ni opět po čase spolupracovala se španělským producentem Javierem Limónem, držitelem několika cen Grammy, který se naposledy podílel na nahrávce "Terra". Výsledkem jejich letošní spolupráce je čtrnáct písniček, které reprezentuje první singl "Paixão".


Osamělí písničkáři - Turniketem do ráje (Galén)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: folk

Osamělí písničkáři - Turniketem do ráj
Osamělí písničkáři je volné sdružení českých písničkářů, kteří se pravidelně v různých sestavách schází na speciálních koncertech v pražském klubu Kaštan. Před časem se rozhodli vydat společné album, které nazvali "Turniketem do ráje". Jeho producent Jan Jeřábek vybral patnáct písní, které se letmo či silněji dotýkají témat duchovních nebo vesmírných. Spolu s písněmi je na albu zastoupeno patnáct Osamělých písničkářů: Jan Burian, Dagmar Voňková, Jiří Konvrzek, Martin Kyšperský, Marka Míková, Jiří Dědeček, Petr Nikl, Jan Jeřábek, Zuzana Homolová, Karel Diepold, Jiří Smrž, Petr Linhart, Jana Šteflíčková, Daniel Fikejz a Karel Vepřek. Oficiálně album vyšlo již před měsícem, nyní se dostává do širší distribuce.


Andy Grammer - Magazines Or Novels (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / pop rock

Andy Grammer - Magazines Or Novels
Americký zpěvák Andy Grammer působí na hudební scéně od roku a zatímco jeho eponymní debut ještě žádnou velkou díru do světa neudělal, jeho druhá deska "Magazines Or Novels", která vyšla ve Státech již loni v létě, ano. Nejenže vystoupala až do Top 20 amerického albového žebříčku, ale především přinesla hit "Honey, I'm Good.", který si klestí cestu rádiovým éterem po celém světě. Díky tomu právě toto album nyní vychází i v Evropě. Proč kritici jeho dvanáct písniček přirovnávají k tvorbě OneRepublic nebo Maroon 5, zjistíte na VEVU zpěváka.


V krátkosti

  • Je to sotva měsíc, co jsme vám tu představovali nové album Jonase Kaufmanna "Nessun Dorma" a už je tu německý tenor zase a opět s Puccinim. Do prodeje jdou totiž záznamy dvou oper - "Manon Lascaut" a "La Fanciulla Del West" - kde právě on ztvárnil hlavní úlohu. Oba budou k dostání na DVD a Blu-Ray.
  • Karel Plíhal letos už před dvěma roky oslavil třicet let na hudební scéně a tak byl nejvyšší čas zrekapitulovat jeho kariéru. Děje se tak prostřednictvím kompilace "S beduíny ve skříni", kterou sestavil publicista Jiří Černý. Zahrnuje nahrávky z let 1990 až 2005, ovšem i živé záznamy písní, které vznikly dříve. Mezi šestatřiceti písničkami, které na albu najdete, ovšem chybí ty z posledního alba "Vzduchoprázdniny", za které získal Plíhal cenu Anděl.
  • Robert Křesťan & Druhá tráva sice tak daleko nejsou, nicméně i jejich čtvrt století na scéně už stojí za ohlédnutí. V jejich případě půjde o dvoudiskový výběr "To nejlepší z 25 let", kde mezi takřka čtyřicítkou písniček najdete i bonusové tituly Roberta Křesťana s Poutníky a také se skupinou Charlie Blažka.


Dále vychází:

Byrds - Turn! Turn! Turn! (The Ultimate The Byrds Collection) (Bertus)
Danny Elfman - Goosebumps (soundtrack) (Sony Music)
Dhani Harrison / Paul Hicks - Learning To Drive (soundtrack) (Warner Music)
Ed Sheeran - 5 (Warner Music)
John Paesano - My All American (soundtrack) (Sony Music)
Malevolent Creation - Dead Man's Path (Bertus)
Nigel Kennedy - Vivaldi: The New Four Seasons (Sony Music)
Quadriga Consort - Winter'S Delights - Early Christmas Music And Carols From The British Isles (Sony Music)
R. City - What Dreams Are Made Of (Sony Music)
Různí - Just Dance 2015 (Universal)
Shiro Sagisu - Attack On Titan (soundtrack) (Warner Music)
Swim Deep - Mothers (Bertus)
Tata Bojs - Strana A (singl) (Supraphon)
Teodor Currentzis - Mozart: Cos? Fan Tutte (Highlights) (Sony Music)
Teodor Currentzis - Purcell: The Indian Queen (DVD) (Sony Music)
Teodor Currentzis - Purcell: The Indian Queen (BluRay) (Sony Music)
Teodor Currentzis - Stravinsky: Le Sacre Du Printemps (Sony Music)
Valer Sabadus - Caldara (Sony Music)
Různí - I Believe In Miracles (soundtrack) (Sony Music)
Wiener Philharmoniker - New Year'S Concert: The Complete Works (Sony Music)

Vychází na vinylu:
Antimatter - The Judas Table (Mystic Production)
Hurts - Surrender (Sony Music)
Jean-Michel Jarre - Equinoxe (Sony Music)
Jean-Michel Jarre - Les Chants MagnéTiques / Magnetic Fields (Sony Music)
Jean-Michel Jarre - Oxygene (Sony Music)
Joe Bonamassa - Radio City Music Hall (Mystic Production)
Karel Plíhal - Skříň s beduny (The Best Of Karel PlíHal) (Warner Music)
Kendrick Lamar - To Pimp A Butterfly (Universal)
Lang Lang - Lang Lang In Paris (Sony Music)
Malevolent Creation - Dead Man'S Path (Bertus)
Michael Monroe - Blackout States (Universal)
Queensryche - Condition Hüman (Bertus)
Rush - Signals (Universal)
St Germain - St Germain (Warner Music)
Swim Deep - Mothers (Sony Music)

Reedice:
Blue Oyster Cult - I Love The Night: The Ultimate Blue Oyster Cult Collection (Sony Music)
Bruce Springsteen - The Essential Bruce Springsteen (Sony Music)
Jefferson Airplane - White Rabbit: The Ultimate Jefferson Airplane Collection (Sony Music)
The Byrds - Turn! Turn! Turn! The Byrds Ultimate Collection (Sony Music)
Toto - Hold The Line: The Ultimate Toto Collection (Sony Music)


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY