Martin Harich postoupil do semifinále britského X Factoru

05.10.2015 16:23 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Zatímco v Česku (a na Slovensku) pozvolna startuje další ročník federální SuperStar, její kdysi úspěšný účastník Martin Harich zkusil svoje štěstí a talent v obdobné soutěži na britských ostrovech. A zatím to vypadá, že dvanáctý ročník X Factoru UK je mu poměrně nakloněn.

Harich se totiž probojoval už do kola zvaného Six Chair Challenge, kde se bude rozhodovat už mezi pouhými šestnácti muži o postup do samotného finále soutěže. Toto krvavé vyřazování, které je součástí soutěže letos teprve potřetí, probíhá tak, že před tisícovkami ječících diváků zpěváci bojují o pouhých šest postupových míst, skutečných židlí. To, že je na ně porotce po jejich pěveckém výkonu pošle (druhá varianta je cesta domů), však ještě neznamená, že už mají postup jistý. S dalšími a dalšími zpívajícími soutěžícími se totiž může stát, že bude už postupující nahrazen někým, kdo se předvedl ještě lépe, šanci tak má i i ten poslední, šestnáctý zpívající. Tuto neděli proběhlo kolo s dívkami a podle komentářů britských novinářů to bylo opravdu maso, se spoustami vzlyků a slz. Haricha tak čeká pořádný nápor na nervy.

Prozatím je ze svého postupu soutěží samozřejmě nadšený, obzvláště ho potěšila pochvala hlavního kata Simona Cowela: "Samotná skutečnost, že Simon ocenil moje vystoupení na X Factoru potleskem, je pro mě osobně něčím naprosto mimořádným a cenným. Každý krůček v téhle soutěži je nesmírně obtížný a já jsem rád, že můžu do Británie, evropské mekky populární hudby, přinést aspoň malinko od nás."

Britský X Factor je jednou z mála obdobných televizních soutěží, jejichž účastníkům se podařilo stát opravdu velkými hvězdami. Prošli jím například One Direction, Leona Lewis, James Arthur či Olly Murs.

Porotu letošního ročníku, který svého vítěze bude znát 13. prosince, tvoří profesionální porotce Simon Cowell, zpěvačka Cheryl Fernandez-Versini (asi si ji pamatujete spíše jako Cheryl Tweedy či Cheryl Cole), moderátor Nick Grimshaw a zpěvačka Rita Ora.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY