Oslava narozenin Roxy/NoD BE 23 představuje kompletní program

05.10.2015 10:55 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Dvacáté třetí narozeniny klubu Roxy se blíží a jako každý rok nabízí návštěvníkům nabitý týden plný oslav. Roxy a Experimentální prostor NoD se znovu představí jako jeden celek a na každý den nachystaly pestrý program plný parties, koncertů, performance, divadel a výstav. Vše pod jednou střechou. Tento rok je navíc podstatná část programu otevřena jako dárek fanouškům zdarma.

BE 23 plakát 2
© facebook interpreta
V klubu Roxy se první večer v rámci zahájení představí novozélandský glitch-hopový objev Opiuo. Tento večírek bude v rámci narozenin pro všechny fanoušky zdarma. V rámci pondělního zahájení proběhne vernisáž projektu Roxy Visuals, který opět promění interiéry klubu. V úterý 20. října přijíždí kanadská hudební senzace Walk Off The Earth, jejíž koncert už je vyprodaný.

Třetí den se prostory NoD a Roxy propojí v rámci projektu Soundz Czech a promění se v pět pódií, na kterých vystoupí devět českých kapel v čele s Vladimírem 518 & live band, Vložte kočku a Manon Meurt. Všechny koncerty v rámci Soundz Czech jsou zdarma jako narozeninový dárek pro fanoušky kvalitní české alternativy.

Víkend bude v Roxy tradičně v rytmech elektroniky. Pátek odstartují britští drum&bassoví velikáni DJ Zinc a Friction společně s bass music talentem současnosti Kove. V sobotu uslyšíte ten nejaktuálnější techno sound v podání britských producentů Dense & Pika a Paula Woolforda, kteří zakončí celý narozeninový program.

Kompletní informace najdete na www.roxy.cz.

Celý festival za Experimentální prostor NoD otevře interaktivní pohybová performance "Ljós" v koprodukci s audiovizuálním studiem Lunchmeat s projekcí generativní grafiky italského audiovizuálního studia. Druhý den v divadle vystoupí Tujiko Noriko - experimentální hudebnice, skladatelka a filmařka, která díky své tvorbě bývá často označována jako japonská Björk. Třetí den se prostory NoD a Roxy propojí v rámci Sounds Czech.

Během pátečního programu smaže formace Berg hranice mezi pohybem a zvukem v live performance Jakuba Rataje, Jiřího Lukeše & Vladimíra Buriana. V sobotu se v NoD představí současná taneční špička v rámci unikátního site-specific projektu "Fatamontáž". Ve čtyřech skupinách složených vždy alespoň z jednoho tanečníka a výtvarníka provedou diváky všemi zákoutími NoD se svými pohybově výtvarnými performance na společné téma geometrie.

Galerie NoD se v rámci narozenin představí hned několika vernisážemi. Tou hlavní bude výstava Stanislava Zippeho a spol.: EXAKTA. A nad křižovatkou Dlouhá/Rybná bude instalován nový objekt. Pro letošní rok vybral tým Galerie NoD sochu od Aleny Kupčíkové "Zpívající tančící strom".


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY