Norští jazz-metaloví experimentátoři Shining zahrají v listopadu v Lucerna Music Baru

02.10.2015 10:05 - Ondřej Hricko | foto: facebook interpreta

Až z dalekého severu, z hlavního města Norska, přijede skutečný avantgardní skvost - jazz-metaloví alchymisté Shining. Málokterá kapela tvoří tak originální a přitom působivou hudbu jako právě tato čtyřčlenná formace z Osla. Původně black-metalové uskupení, jehož základy sahají až do roku 1999, se vyvinulo v nepřehlédnutelnou ikonu alternativní metalové scény.

Nejzajímavějším prvkem hudby Shining je bezesporu saxofon frontmana a multiinstrumentalisty Jørgena Munkebyho. Ten skvěle doplňuje žánrový koktejl metalu, hard coru, fusion či prog-rocku, který se s každým vydaným albem mění. Nechme se proto překvapit, s čím Shining přijedou do České republiky v rámci svého turné k nové desce "International Blackjazz Society", která u nás vyjde 23. října.

Norská formace u nás již hrála, avšak pouze v roli předskokana. V prostorách Lucerna Music Baru tak odehrají 4. listopadu svůj set poprvé jako hlavní hvězdy večera. Roli předkapely budou mít pro změnu australští progresivní metalisté Caligula's Horse a norská hardcorová naděje Jack Dalton. Vstupenky jsou v prodeji za 390 Kč.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY