Apocalyptica zahraje v Praze již v první polovině října

27.09.2015 13:25 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Fanoušci finské Apocalypticy by měli zpozornět. Na koupi vstupenky na jejich pražský koncert, který se uskuteční v rámci turné k novému albu, totiž nezbývá již mnoho času.

Čtyřčlenné seskupení z Helsinek do pražského Fora Karlín dorazí 10. října a představí tu nový program k nedávno vydané desce "Shadowmaker", se kterým započalo začátkem léta na americkém turné. To už má úspěšně za sebou a od prvního říjnového dne se pak kapela přesune do Evropy, kde ji čeká čtyřicet koncertních zastávek, přičemž Praha bude devátou v pořadí.

Osmé studiové album Apocalypticy, které v Evropě vyšlo koncem dubna, je svým způsobem výjimečné. Na celé nahrávce se objevuje pouze jeden vokalista a tím je Franky Perez, který je známý především z kapely Scars On Broadway, tedy seskupení dvou členů System Of A Down - kytaristy Darona Malakiana a bubeníka Johna Dolmayana. Perez se po dobu "Shadowmaker Tour 2015" stal pátým členem kapely a tím pádem je jisté, že se objeví i v Praze.

Jako předkapela se ve Foru Karlín představí australští Tracer, kteří v rámci svého setu budou čerpat hlavně ze svého posledního alba "Water For Thirsty Dogs". Tříčlenná kapela za dobu své desetileté existence vydala celkem tři studiové desky a její sound sahá od blues načichlého hard rocku ke stoner rocku a powerhouse grunge.

Vstupenky na výše popsaný koncert jsou i nadále k dispozici v předprodejních sítích Ticketpro a GoOut, a to za jednotnou cenu 880 Kč.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY