Rádia i prodeje mají nadále jediného vítěze - kapelu Kryštof. Novinka Justina Biebera zasáhla i český digitál

10.09.2015 08:48 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

I minulý týden se v rádiích nejvíce hrál aktuální hit kapely Kryštof s názvem "Ty a já". Podobně si pánové vedou i v prodejích, kde je jejich album "Srdcebeat" nesestřelitelné. Digitály mají novou jedničku - dle očekávání se i u nás nejvíce stahoval nový singl Justina Biebera "What Do You Mean?".
Kryštof - Srdcebeat
© facebook interpreta
RÁDIA - I když ještě pomalu doznívá léto, čeští posluchači asi mají romantickou náladu. Jak jinak si vysvětlit, že nejhranější písní v našem éteru je opět ploužák "Ty a já" od kapely Kryštof. Alespoň dvojka je taneční - z pětky tam poskočil hit Aviciiho "Waiting For Love", kterému ze třetí příčky na záda dýchá spojení Felixe Jaehna s Jasmine Thompson v hitu "Ain't Nobody (Loves Me Better)". Čtvrté místo si udržel Xindl X společně s Mirkou Miškechovou, na páté z osmnáctého se vyšplhali Brouci od Mandrage. Jinak se v desítce opět objevují ti, kteří v ní figurovali i v minulých týdnech a měsících (Lost Frequencies, Jason Derulo nebo Sebastian).

Novinek je i tentokrát vcelku málo. Šedesátý je zpěvák Lukáš Chronek, který v IFPI debutuje singlem "Chci Tě", o jedno místo horší jsou No Name s písní "S láskou". Na třiasedmdesátce startuje Mista se svým prvním, s živou kapelou natočeným singlem "Catwalk Fever". Dle očekávání nám do první stovky vklouzla i nafrněná Barbora Poláková, která začíná na devětasedmdesátce. Čtyřiaosmdesátý je americké duo R. City, které se pro singl "Locked Away" spojilo s Adamem Levinem z Maroon 5. Poslední dvě novinky jsou z Čech. První z nich má duo Slza se singlem "Katarze", který je pětadevadesátý a jednu příčku před koncem první stovky najdeme Light & Love a jejich singl "True".

Top 10 ČR - rádia:
  1. Kryštof - Ty a já
  2. Avicii - Waiting For Love
  3. Felix Jaehn & Jasmine Thompson - Ain't Nobody (Loves Me Better)
  4. Xindl X & Mirka Miškechová - Cudzinka v tvojej zemi
  5. Mandrage - Brouci
  6. Madcon & Ray Dalton - Don't Worry
  7. Sebastian - Toulavá
  8. Jason Derulo - Want To Want Me
  9. Major Lazer & DJ Snake & - Lean On
  10. Lost Frequencies - Are You With Me

Kryštof - Srdcebeat
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Víme, že už se opakujeme, ale i v prodejích se toho ani tento týden moc nemění. Tedy první jsou Kryštof, druhý je opět Tomáš Klus, který byl minule bronzový, a na bronzu najdeme Kabát, který to minulý týden dotáhl na dvojku. Na čtvrtém místě je první novinka, kterou je dvaadvacátá studiovka kapely Motörhead s názvem "Bad Magic". Na pětku nám ze sedmičky poskočili Chinaski s albem "Rockfield", na šestce opět najdeme Tomáše Kluse a jeho minulou desku "Proměnamě". Sedmá je Radůza, osmá je kapela Jelen a deska "Světlo ve tmě" a devátí jsou Bon Jovi, kteří minulý týden odstartovali s albem "Burning Bridges" na čtyřce. Desítku uzavírá "Na radosti" Anety Langerové.

Dalších pět novinek v IFPI dopadlo takto. Dvanáctý je již sto sedmdesátý druhý díl kompilace "Taneční liga", dvacátá je remasterovaná podoba studiovky "New Jersey" od Bon Jovi a o jedno místo horší je album "Born To Play Guitar" od amerického bluesmana Buddyho Guya. Na osmapadesátém místě najdeme debutové album DJe a producenta Alessa, které dostalo název "Forever", poslední novinku má klavírista Ivan Chovanec s tři roky starým titulem "Chopin Nocturnes".

Top 10 - prodejnost:
  1. Kryštof - Srdcebeat
  2. Tomáš Klus - Anat život není
  3. Kabát - Do pekla do nebe
  4. N Motörhead - Bad Magic
  5. Chinaski - Rockfield
  6. Tomáš Klus - Proměnamě
  7. Radůza - Marathon (Příběh běžce)
  8. Jelen - Světlo ve tmě
  9. Bon Jovi - Burning Bridges
  10. Aneta Langerová - Na radosti

Justin Bieber - What Do You Mean?
© facebook interpreta
DIGITÁL - Huráááá! Digitál má novou jedničku. První už nejsou Major Lazer, DJ Snake a , kteří museli o jedno místo ustoupit a uvolnit cestu Justinu Bieberovi a pilotnímu singlu jeho nové desky, který dostal název "What Do You Mean?". Na trojce je The Weeknd s "Can't Feel My Face", čtvrtá je další novinka, kterou má se singlem "Katarze" kapela Slza. Pátý je Calvin Harris s Disciples, na šesté místo se propadli One Direction s "Drag Me Down" a sedmý je Robin Schulz s aktuálním singlem "Sugar". Na osmičku spadli Felix Jaehn a Jasmine Thompson, na devítku OMI a desítku uzavírá Selena Gomez s písní "Good For You".

Třetí novinku tohoto týden hledejte na jednatřicítce. Postaral se o ni Avicii se singlem "For A Better Day". Čtyřiapadesátá je americká (především) herečka Hailee Steinfeld s písní "Love Myself", o místo horší je Macklemore se singlovkou "Downtown". Na dvaašedesátce startuje nový singl Lunchmoney Lewis pojmenovaná "Whip It!", osmdesátá je další ochutnávka z nové desky 5 Seconds Of Summer s názvem "Jet Black Heart". Poslední tři novinky najdeme až v poslední desítce první stovky - jednadevadesátý je Diplo a Sleepy Tom s písní "Be Right There", o místo horší je Fetty Wap s novinkou "Again" a pětadevadesátá je v digitálech Barbora Poláková s hitem "Nafrněná".

Top 10 - digital:
  1. N Justin Bieber - What Do You Mean?
  2. Major Lazer & DJ Snake & - Lean On
  3. The Weeknd - Can't Feel My Face
  4. N Slza - Katarze
  5. Calvin Harris & Disciples - How Deep Is Your Love
  6. One Direction - Drag Me Down
  7. Robin Schulz & Francesco Yates - Sugar
  8. Felix Jaehn & Jasmine Thompson - Ain't Nobody (Loves Me Better)
  9. OMI - Cheerleader
  10. Selena Gomez & A$ap Rocky - Good For You

Úplnou rádiovou, digitální i prodejní hitparádu pro 36. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY