Garbage vydají k dvacátému výročí nadupanou reedici eponymního debutového alba

06.09.2015 15:10 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

V polovině srpna tohoto roku uběhlo již dvacet let od vydání debutové desky skotsko-americké kapely Garbage, které obsahovalo hity "Stupid Girl", "Queer", "Only Happy When It Rains" nebo "Milk". Kulaté jubileum alba pojmenovaného prostě "Garbage", kterého se po světě prodalo přes čtyři milióny kusů a v americké a britské prodejní hitparádě se pohybovalo více než rok, se kapela rozhodla oslavit nadupanou reedicí.

Ta vyjde digitálně ve třech různých balíčcích a na kompletu dvou fyzických disků již 2. října a nabídne i velké množství bonusového materiálu. První disk bude obsahovat původní nahrávky, které byly pro potřeby reedice nově masterovány z původních analogových pásek. Druhý disk bude čítat devět položek a půjde o tzv. "G-Sides", tedy kolekci b-stran tehdy vydaných singlů a nějaký ten remix. Tuto verzi bude možné zakoupit i digitálně, popřípadě si připlatit a v rámci super deluxe edice získat ještě devětadvacet remixů a dvanáct alternativních verzí tehdejších písní.

Pokud patříte mezi fanoušky vinylů, nepřijdete zkrátka, a to hned dvakrát. Koncem října bude základní verze prvního alba Garbage k mání na dvou růžových deskách, pokud si ale počkáte na začátek prosince, budete si moci zakoupit na vinylu deluxe verzi čítající celkem tři desky. Ty budou (stejně jako na CDčku) logicky doplněny o bonusové tracky, dále navíc o dvanáctistránkový limitovaný časopis ve vinylovém formátu a o od všech členů vlastnoručně podepsané foto. Obě tyto verze vinylů doplní i kód s možností digitálního stažení všech položek.

Propagaci reedice v následujících týdnech podpoří představení několika doposud nezveřejněných písní a remixů. První kousek v podobě remixu písničky "Subhuman" si můžete poslechnout pod článkem.

Pro úplnost dodejme ještě kompletní tracklist reedice: CD1 - "Garbage": Supervixen, Queer, Only Happy When It Rains, As Heaven Is Wide, Not My Idea, A Stroke Of Luck, Vow, Stupid Girl, Dog New Tricks, My Lover's Box, Fix Me Now, Milk. CD2 - "G-Sides": Subhuman, Girl Don’t Come, Sleep, Driving Lesson, Trip My Wire, #1 Crush (Nellee Hooper Mix), Butterfly Collector, Alien Sex Fiend, Kick My Ass.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY