The Gaslight Anthem odehráli poslední show a teď si dopřejí pauzu

02.09.2015 15:02 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Americká rocková formace The Gaslight Anthem má na kontě pět studiových desek a nejčerstvější z nich, "Get Hurt" z roku 2014, je podle všeho na dlouhou dobu i poslední. Kapela má za sebou také závěrečný koncert, který proběhl 30. srpna na festivalu Reading.

Jak dlouho bude plánovaná přestávka trvat, zatím neví ani osazenstvo formace. Na svém Facebooku muzikanti uvedli: "Chtěli bychom každého informovat, že si po zakončení evropského turné dopřejeme oddech. Všichni z nás se budou věnovat jiným projektům a zůstane to tak dlouho, dokud se nerozhodneme, co bude dál."

Výše zmiňovaná nahrávka "Get Hurt" vyšla téměř přesně před rokem u vydavatelství EMI. Členové The Gaslight Anthem ji sami označili za zásadní v tom smyslu, že je inspirována událostmi a lidmi, kteří změnili jejich životy. Jedním ze zásadních faktorů byl i rozvod zpěváka a kytarista Briana Fallona s jeho manželkou, s níž strávil deset let. I přes zásadní témata se deska stoprocentně pozitivních ohlasů nedočkala. Kritika ji přijala spíš smíšeně s tím, že podle slov frontmana očekávala převratnou nahrávku.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY