Nejlépe vydělávajicím DJem se opětovně stal Calvin Harris

01.09.2015 11:24 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

I v letošním roce prestižní magazín Forbes zveřejnil desítku DJs, kteří si za posledních dvanáct měsíců za mixážním pultem přišli na nejvíce peněz. Seznam ukazuje, že nejvíce si i tentokrát odnesl ten, který válí například i na poli modelingu a má po boku jednu z nejvlivnějších ikon hudebního show businessu - Calvin Harris.

Skotský DJ a producent si za poslední rok přišel na úctyhodných šestašedesát miliónů dolarů, tedy na stejnou částku jako v roce předchozím. Na paty mu ale pomyslně šlape David Guetta, který si k dobru připisuje dalších sedmatřicet miliónů dolarů. Třetí je jeden z velkých DJských veteránů - Tiësto, který si vydělal jen o jeden milión méně než druhý jmenovaný. Čtyřku a pětku si uzmuli Skrillex a Steve Aoki, kterým k tomu umístění stačilo shodně pouze čtyřiadvacet miliónů.

V první desítce najdeme například i Afrojacka, Martina Garrixe nebo Aviciiho, který ale určitou část sledovaného období odmítal hrát a užíval si lékařem předepsaného odpočinku. Zajímavé je, že se do Top 10 nedostali Hardwell, duo Dimitri Vegas & Like Mike a ani Armin van Buuren, tedy dle prestižní ankety DJ Top trojice nejoblíbenějších DJů světa.

Pro komplexnost informace dodáváme celou desítku:
1. Calvin Harris - 66 miliónů dolarů
2. David Guetta - 37 miliónů dolarů
3. Tiesto - 36 milionů dolarů
4.-5. Steve Aoki - 24 milionů dolarů
4.-5. Skrillex - 24 milionů dolarů
6. Avicii - 19 milionů dolarů
7. Kaskade - 18 milionů dolarů
8.-9. Martin Garrix - 17 milionů dolarů
8.-9. Zedd - 17 milionů dolarů
10. Afrojack - 16 milionů dolarů



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY