Paul van Dyk v "Lights" potvrzuje, že ještě stále nepatří do starého železa

14.08.2015 08:55 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Začátkem května tohoto roku německý tranceový DJ a producent Paul van Dyk vydal své nové studiové album "The Politics Of Dancing 3", na kterém pracoval více než tři roky. Deska se setkala s velmi vřelým přijetím ze strany fanoušků, ale chválou nešetřila ani kritika, která titul považuje po dlouhých letech za první, na kterém se Dyk konečně vrací ke svým tranceovým kořenům. Z alba třiačtyřicetiletý DJ již představil několik songů, ale ten všemi asi nejoblíbenější přichází na řadu až nyní.

Řeč je o písni "Lights", která po čase opět potvrzuje, že Paul ještě umí skládat hitovky. Na zmiňovaný singl si Dyk pozval britskou zpěvačku, skladatelku a výtečnou hudebnici Sue McLaren, která je obdobnými hudebníky využívána velmi často a i čeští fandové taneční hudby ji mohou znát například ze spolupráce s Aly & Fila, Andy Moorem nebo Benem Nicky. Její sametový hlas do songu "Lights" perfektně sedí a dodává mu příjemně emotivní nádech.

Píseň je totiž do jisté míry smutná, čemuž napovídá i vizuál. Hlavní protagonistka klipu zjistí, že zemřela, a tak bloudí po místech, kde trávila poslední hodiny svého života a hledá příčinu své smrti. Než se tak stane, potká na své pouti mimo jiné i Paula, který její (ne)přítomnost jako jediný z okolí vnímá. Zda se krásné slečně povede najít odpovědi na její otázky, se můžete podívat pod článkem.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY