Nadvládu v rádiích přebírá LunchMoney Lewis, Kryštof je v prodejích nesestřelitelný

05.08.2015 15:00 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Když se dva perou, třetí se směje. Aneb boj z minulého týdne mezi Madcon a DJem Kygem o špici vyhrál tučný rapper LunchMoney Lewis a jeho vtipný hit "Bills". Oba jeho protihráči navíc vypadli z první desítky. V prodejích stále nic nového. Na prvních třech příčkách trio s velkým "K" - Kryštof, Klus a Kabát.
LunchMoney Lewis - Bills
© facebook interpreta
RÁDIA - Trošku se to dalo čekat. Singl "Bills" od sedmadvacetiletého Američana se šplhal směrem nahoru několik týdnů a LunchMoney Lewis si tak první příčku rozhodně zaslouží. Z šestky na dvojku se opět vrací Lost Frequencies s "Are You With Me", bronz bere poprvé Avicii s "Waiting For Love", který tak konečně prorazil do první desítky. Skvělý postup o patnáct míst najdeme na čtvrtém místě, kde jsou ATMO Music a Jakub Děkan. Jejich společný hit "Ráno" je tak nejúspěšnější domácí skladbou v aktuálním žebříčku IFPI. První pětici nám uzavírá minulá čtyřka, tedy Felix Jaehn & Jasmine Thompson s hitovkou "Ain't Nobody (Loves Me Better)".

Do první desítky se opětovně vrací i Jason Derulo. Jeho velký hit "Want To Want Me" si polepšil o dvanáct příček a je šestý. Sedmé místo berou Walk The Moon a jejich singl "Shut Up And Dance", kterého se jen v Americe prodalo již přes dva a půl miliónu kusů. U nás se posunul z osmnáctého místa. Na osmém místě přivítejme Meghan Trainor s "Dear Future Husband", třetím singlem z její debutové desky. Devátí jsou Kryštof s ploužákem "Ty a já" a desítku uzavírá nováček Sebastian, jehož "Toulavá" posílila a polepšila si o čtrnáct míst.

Mezi velká polepšení tohoto týdne patří duet Xindla X a Mirky Miškechové. Jejich píseň "Cudzinka v tvojej zemi" byla minulý týden pětapadesátá, tento už je na šestadvacáté pozici. Stejný osud má i O5 & Radeček a Mária Čírová s hitem "Vloupám se", kteří jsou třicátí (minulý týden byli o jednatřicet míst horší), a pěkně nám stoupá Adam Lambert s hitem "Ghost Town", který opustil poslední desítku první stovky a je už osmapadesátý.

A novinky? Těch je pomálu. Na šestasedmdesátém je to pozvánka na sólové album zpěvačky Klary. Na její písni "Home" vypomohla i její sestra, která využívá umělecké jméno Edna Green. Osmaosmdesátý je velký hit z Německa a Rakouska - zpěvačka Anna Naklab, DJ vystupující pod pseudonymem Alle Farben a zpěvák Younotus, kteří u sousedů dosáhli na nejvyšší příčky prodeje písní "Supergirl". Poslední novinku hledejte až tři místa před koncem první stovky, je to kapela Jelen a jejich stejnojmenná píseň.

Top 10 ČR - rádia:
  1. LunchMoney Lewis - Bills
  2. Lost Frequencies - Are You With Me
  3. Avicii - Waiting For Love
  4. ▲ Atmo Music & Jakub Děkan - Ráno
  5. Felix Jaehn & Jasmine Thompson - Ain’t Nobody (Loves Me Better)
  6. Jason Derulo - Want To Want Me
  7. Walk The Moon - Shut Up And Dance
  8. Meghan Trainor - Dead Future Husband
  9. Kryštof - Ty a já
  10. Sebastian - Toulavá

Kryštof - Srdcebeat
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Prodeje nám pěkně stagnují. Tedy minimálně první tři místa v prodejích jsou opět stejná. První je deska "Srdcebeat" kapely Kryštof. Na záda jim dýchá Tomáš Klus s "Anat život není" a třetí je stále Kabát a album "Do pekla do nebe". Na čtyřce najdeme Davida Kollera a jeho sólovku "ČeskosLOVEnsko", páté a šesté místo okupují dvě první novinky. Jde o remasterované a o bonusy rozšířené desky Led Zeppelin "Presence" a "In Through The Out Door". Na sedmém místě je soundtrack k filmu "Tři bratři", na osmičku z desítky poskočil Majk Spirit s albem "Y White", devítku bere Radůza s titulem "Marathon (Příběh běžce)" a desítku má dvoudiskový výběr těch největších aktuálních hitů s názvem "Hot Summer Hits 2015".

Další novinku najdeme na dvanácté příčce. Jde o nové album slavného amerického jazzmana Lee Ritenoura s názvem "A Twist Of Rit". Třináctý je Roger Waters a remaster třiadvacet let staré studiovky "Amused To Death". Na třiadvacátém místě je Joe Satriani s novým albem "Shockwave Supernova", jednapadesátý je další remaster od Led Zeppelin, tentokrát jde o titul "Coda", poslední album kapely, které poprvé vyšlo v roce 1982. Mimochodem, nově v první stovce najdeme i celkem šestnáct desek legendárních Iron Maiden. Asi na ně byla uvalena akční cena, popřípadě si fanoušci dokupují starší desky, aby se správně naladili na vydání nové studiovky "The Book Of Souls", které nás čeká v září.

Top 10 - prodejnost:
  1. Kryštof - Srdcebeat
  2. Tomáš Klus - Anat život není
  3. Kabát - Do pekla do nebe
  4. David Koller - ČeskosLOVEnsko
  5. N Led Zeppelin - Presence
  6. N Led Zeppelin - In Through The Out Door
  7. ▲ Různí - Tři bratři O.S.T.
  8. Majk Spirit - Y White
  9. Radůza - Marathon (příběh běžce)
  10. ▬ Různí - Hot Summer Hits 2015

Úplnou rádiovou, digitální i prodejní hitparádu pro 31. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY