El Nino natočil duet s Terezou Kerndlovou. Výsledek je bohužel tragický

05.08.2015 15:52 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Tereza Kerndlová určitě nemůže poslední léta považovat za komerčně úspěšná. Poté, co jí skončila smlouva s velkým labelem, se pohybuje tak trochu na volné noze a občas někomu nazpívá vokály. Sice koncertuje, ale nového materiálu prozatím moc nemá. Minulý rok to bylo pouze nevýrazné spojení s Mafia Corner, nedávno si ji do aktuálního singlu "Nejsme to my" pozval rapper El Nino.

Rodák z Mikulova bohužel potvrzuje, že na rappera si dnes skutečně může hrát každý. Jeho songy opakují léta pouze prázdná klišé, která jsme již stokrát slyšeli, po hudební stránce to je taky vcelku bída a upřímně si musíme říct, že ani rapovat zrovna moc neumí. U těch siláckých písní lze nad tímhle vším přimhouřit oči, mávnout rukou a říkat si něco o tom, že pro tu jeho komunitu to stačí. Pokud se ale takovýto tvrďák pustí do tématu lásky a krize ve vztahu, vytvoří o tom mainstreamový song a pozve si do něj relativně známou zpěvačku, musí to dopadnout buď skvěle, protože je to celé dotažené do posledního detailu, výtečně vyprodukované a celé to doprovází i skvělý vizuál, nebo to dopadne příšernou blamáží.

Asi už tušíte, že v případě songu "Nejsme to my" jde o tu druhou variantu. El Nino a Tereza hrají v klipu pár, jemuž to moc neklape, a krizi nakonec vyřeší rozchodem. Pokud pomineme, že tohle téma je tím největším kýčem, který byl navíc zpracován již snad tisíckrát (a skoro ve všech případech lépe), zbývá nám pouze snůška hloupých blábolů, jež se snaží za každou cenu rýmovat, vyznívají velmi směšně a celé to úplně zabíjejí rádoby dojemné záběry na utrápené výrazy obou hlavních představitelů. A Tereza? Ta má rozhodně pěkný hlas a v minulosti i díky němu zaznamenala několik relativně velkých hitů, ale v "Nejsme to my" je jeho poloha velmi nepříjemná, až přímo kňučící.

Tuhle taškařici, které lze pochválit snad jen vcelku ucházející hudební podklad a dobrou práci střihače, jsme si opravdu v roce 2015 nezasloužili. Otázkou tedy zůstává, proč se z písně fanoušci na sociálních sítích tak rozplývají? Že by tu levnou pózu oběma interpretům uvěřili? Doufejme, že jde z jejich strany jen o recesi...

Samotné video naleznete na tomto místě.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY