Bono z U2 představí vlastní kolekci slunečních brýlí

01.08.2015 11:44 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Frontman irské rockové formace U2 Bono Vox patří bezesporu k těm nejvýraznějším osobnostem populární hudební scény. Kromě toho se ale také angažuje v charitativních akcích a v rámci jedné z nich má ve spolupráci se společností Revo navrhnout řadu slunečních brýlí společně s klasickými dioptrickými pomůckami.

Cílem celé charitativní akce s názvem "Buy Vision, Give Sight" je získat deset milionů dolarů. Společnost Revo přitom přispívá na každý pár skel deseti dolary. Muzikant navíc sám apeluje na všechny, kteří nechtějí nosit tyto ochranné pomůcky. Před dvaceti lety mu byl totiž diagnostikován zelený zákal. Právě díky správným pomůckám a léčbě se mu nemoc daří držet pod kontrolou a jeho stav se navíc zlepšuje. Kampaň se tak pro něj stala srdcovou záležitostí: "Je to hodně osobní. Díky dobré lékařské péči jsou mé oči v pořádku, ale spousta jiných lidí po celém světě nemá k takovým možnostem přístup. Problémy s očima vás nemusí ohrožovat na životě, nicméně váš život se kvůli nim velice změní."

Kromě charity se Bono a U2 věnují i koncertování. Docela nedávno, v neděli 26. července vystoupili v New Yorku na Madison Square Garden a v rámci jednoho z plánovaných koncertů se k nim na scéně přidala i Lady Gaga. Společně s kapelou si střihla kousek "Ordinary Love", který můžete znát ze soundtracku k životopisnému filmu o Nelsonu Mandelovi "Mandela: Long Walk To Freedom". Na video se podívejte pod článkem.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY