Marcus Schössow vydal nové album pod pseudonymem Oliver Englafjord

28.07.2015 17:38 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Švédský DJ a producent Marcus Schössow se již od počátku své kariéry věnoval různým formám taneční a elektronické hudby. Určitou dobu produkoval trance, techno, občas i house. Nyní na trh uvádí nový koncepční projekt, který fanouškům nabízí navíc pod jiným uměleckým jménem.

Nejde sice o první pokus, jak fandy oslovit pod jiným alter egem (v minulosti to bylo například pod názvy Progresia a Under Sun), ale tentokrát jde o jeho doposud nejrozsáhlejší hudební koncept, na kterém devětadvacátý DJ pracoval více než tři roky. Výsledkem je celé album, které Schössow právě vydal pod jménem Oliver Englafjord.

"Na tomhle projektu jsem začal pracovat v době, kdy jsem si pořídil nové vybavení na tvorbu hudby a rozhodl jsem se zkusit tvořit muziku bez jakýchkoliv mantinelů. Hodně jsem v té době trávil na cestách po Islandu a inspiroval se při psaní nových písní tamější přírodou a mírem, který tam panoval. Následně jsem jednotlivé songy přehrával svým přátelům, kteří mě utvrdili v tom, že bych je měl spojit na jedno album," uvádí Schössow, který zároveň dodává, že jde o hudbu, která je opravdu vzdálena všemu, co doposud vytvářel.

Album Marcuse aka Olivera Englafjorda dostal název "Myrki Heima", obsahuje devět písní (digitálně čtyři songy navíc) a většina z nich bude do budoucna doplněna i vizuálem. Titul do české distribuce bohužel nedorazí, zakoupit si ho můžete například zde. Abyste věděli, co vás na albu čeká, přikládáme tři již zveřejněné klipy.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY