Detaily o nové desce Davida Gilmoura jsou venku

23.07.2015 15:49 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Již před několika měsíci David Gilmour potvrdil, že pracuje na nové sólovce. Nyní o desce konečně prozradil podrobnosti a navíc představil titulní píseň.

David Gilmour - Rattle That Lock
© facebook interpreta
V pořadí čtvrté album tohoto britského hudebníka s názvem "Rattle That Lock", na jehož přebal se můžete podívat vlevo, se na trhu objeví osmnáctý zářijový den a bude obsahovat deset songů. Mamutí díl práce během skládání odvedl sám Gilmour, oporou mu byla manželka Polly Samson, autorka románů, která se postarala o většinu textů. Na celé natáčení, stejně jako v případě devět let starého "On An Island", dohlížel britský hudebník Phil Manzanera, který s Davidem novinku produkoval.

Kromě digitální verze bude titul "Rattle That Lock" k dispozici ve čtyřech fyzických formátech. Vedle standardní verze a vinylu si fandové budou moci vybrat i deluxe box obsahující CD a DVD nebo CD v kombinaci s Blu-ray. Vizuální formáty budou obsahovat například dva propagační klipy, čtyři dokumentární filmy, čtyři audio nahrávky songů, které se nevešly na desku, a několik dalších bonusů. Boxy doplní i dvě knížky, oboustranný plakát, pohlednice a trsátko.

Vydání řadovky muzikant podpoří i několika koncerty v Evropě a Jižní Americe. Za velkou louži se vydá až v příštím roce, evropskou část turné započne 12. září v chorvatské Pule, po které budou následovat dva koncerty v Itálii a po jednom ve Francii a Německu. Koncem září a začátkem října bude na programu ještě celkem pět koncertů v londýnské Royal Albert Hall. Pokud byste ale chtěli některý z výše uvedených koncertů navštívit a hodláte shánět lístky, máte smůlu. Všechny jsou již beznadějně vyprodané.

Pod článkem si můžete poslechnout titulní song alba "Rattle That Lock", k němuž přikládáme i tracklist: 5 A.M., Rattle That Lock, Faces Of Stone, A Boat Lies Waiting, Dancing Right In Front Of Me, In Any Tongue, Beauty, The Girl In The Yellow Dress, Today, And Then...



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY