shop.musicserver.cz
Na letošním Hip Hop Kempu vystoupí staří známí i nováčkové. Na koho se těšit?

Na letošním Hip Hop Kempu vystoupí staří známí i nováčkové. Na koho se těšit?

Vydáno: 22.07.2015 08:40 v sekci Publicistika - Pavel Jína | foto: Petr Doupal / musicserver.cz

Přesně měsíc zbývá do startu největšího hiphopového open air festivalu v Česku. I letos čeká návštěvníky Festivalparku v Hradci Králové mezi 20. a 22. srpnem spousta muziky, tance a doprovodného programu.

Kdybych měl vyjmenovat a krátce popsat všechny interprety, které budete mít možnost vidět, možná by mi nestačil maximální počet znaků. Ne nadarmo zařadila v roce 2013 americká televize CNN "festival s atmosférou", jak mu pořadatelé přezdívají, na seznam padesáti nejlepších letních festivalů. Koho budou mít návštěvníci možnost vidět?

Run The Jewels /USA/


Hned na začátek špatná zpráva. Jedna z nejaktuálnějších rapových skupin současné doby bohužel na letošním Kempu nakonec nevystoupí. "Z důvodu nabookování jiných akcí v USA na ten samý víkend jejich americkým managementem je bohužel vystoupení Run The Jewels na HHK zrušeno," citují organizátoři vyjádření booking agentury. No nic, doufejme, že malý a vysoký, hubený a tlustý nebo, je-li libo, bílý a černý se objeví na jednom z následujících ročníků.

Joey Bada$$ /USA/


Jedno z nejskloňovanějších jmen žánru budou mít fanoušci na našem území možnost vidět úplně poprvé. Navzdory svému útlému věku - vlastním jménem Jo-Vaughn Virginie Scott oslavil v lednu teprve dvacáté narozeniny - se rodák z New Yorku už objevil na skladbách nebo koncertech po boku takových jmen jako Kendrick Lamar, ASAP Rocky, DJ Premier nebo Wiz Khalifa.

Letošní deska "B4.DA.$$" sklidila ovace a podle slov obdivovatele Nase, Tupaca nebo Jay-Zho se jí prodalo v prvním týdnu přes padesát šest tisíc kopií. Proto si Joey Bada$$ sám nasadil korunu pro nejlepšího nezávislého rappera.

Mobb Deep /USA/


"The Infamous". Tohle je jedno z nejzásadnějších alb dvojky čtyřicátníků z New Yorku. "Shook Ones Pt. II" a "Survival Of The Fittest" jsou skladby, při kterých vám stůj co stůj musí naběhnout husí kůže. Prodigy a Havoc si prožili spoustu karambolů a je fakt, že na slávu a obdiv z devadesátých let už nedokázali plnohodnotně navázat. Ale právě díky skutečnosti, že je tomu přesně dvě desetiletí od vydání jejich nejúspěšnější placky, chytne show Mobb Deep tu pravou devadesátkovou nostalgii.

Yelawolf /USA/


Pětatřicetiletý rapper Yelawolf s vizáží punkového zpěváka budí vášně. Na letošní ročník Hip Hop Kempu přiveze zbrusu novou desku "Love Story", která vyšla v dubnu. Pokud máte pocit, že je rap plný klišé a zarytých stereotypů, pak věřte, že chráněnec labelu Shady Records je právě tím, kdo hranice žánru boří.

Rodák z jihu, přesněji z třicetitisícového města Gadsden v Alabamě, už spolupracoval s hlavou labelu Slim Shadym aka Eminemem, Rickem Rossem nebo Lil Jonem a jeho koncerty jsou známé svou energií.

PRhyme (DJ Premier & Royce Da 5'9”) /USA/


Pro fanoušky starého zvuku přichystali organizátoři legendu ryzího boombapu DJe Premiera. A nepřijede sám. Koncem loňského roku si totiž našel parťáka, se kterým vydal desku. Royce Da 5'9" společně s Primem obdrželi za společné album od Metacritic souhrnou známku 84/100. Jako hosté jim pomáhali Mac Miller, Common, Schoolboy Q nebo výše zmíněný Killer Mike. Pokud patříte k fanouškům old schoolu, nebudete ze show PRhyme zklamaní.

Ghostface Killah & Raekwon /USA/


Jestliže předchozí řádky mluvili o mírném návratu zpět, další jméno bude působit jako stroj času. Ano, Wu-Tang Clan nesmí na podobném festivalu chybět. Ghostface Killah má na svém kontě osm sólových desek a tři nejnovější vyšly během posledního půl roku. Po jeho boku se představí legenda legend - Raekwon. Rapper, který je označován za jednu z největších ikon svého žánru. Přestože už mu pomalu, ale jistě (stejně jako jeho parťákovi) táhne na padesátku, dav dokáže rozvášnit, jako když mu bylo pětadvacet.

Evidence /USA/


Osmatřicetiletý rodák z Kalifornie rozhodně backstage ve Festivalparku hledat dlouho nebude. Na Kemp přijíždí už poněkolikáté. Naposledy se svými parťáky z Dilated Peoples loni. Zahraje určitě největší hity ze svého čtyři roky starého alba "Cats & Dogs" jako jsou "You" nebo "Late For The Sky". Loni vydal desku společně s Alchemistem, takže se dočkáme rozhodně i novinek z "Lord Steppington". Evidence patří k rapperům, kteří se titulem master of the ceremony honosí zcela oprávněně.

Bigg Boss /CZ/


Nejprestižnější adresa českého rapu nesmí na největší rapové letní akci chybět. Generálku si vyzkoušeli na náplavce a před mnohatisícový dav tak přivezou show plnou hitů a hymen. Vladimir 518, Orion, Hugo Toxxx, James Cole, Refew, LA4 & DJ Mike Trafik doplnění o DJe Wiche. Pražská smetánka operuje s arzenálem desítek hitů. Věřte tomu, že si ani na chvíli při jejich vystoupení nepřestanete minimálně pobrukovat refrény.

Kontrafakt /SK/


Slovenská stálice, která společně s českými Pio Squad nevynechala ani jeden jediný ročník Hip Hop Kempu. Kontrafakt jsou bez debat nejúspěšnější skupinou našich východních sousedů a jsou známí svými propracovanými shows. Od "Dává mi" a "Mulano stylos" přes "Nechcel by si" a "Nikomu neverím" až po "Odviati vetrom" či "Stokujeme vonku". Co deska, to několik hitů, které na všech koncertech fungují s přesností švýcarského hodináře a silou uragánu.

Separ /SK/


Hvězda posledních let má za sebou velmi úspěšné a kritiky chválené desky "Buldozer" a "Pirát". Při show na pražské náplavce mu sice trochu chybělo spojení s publikem, ale do Hradce přijede Separovi mnohem více slovenských fanoušků a můžeme očekávat tvrdé punchlines a striktní flow, přesně jak jsme na to od bratislavského rappera zvyklí.

Smack /CZ/


Loni svou show málem zbořil hangár a je jisté, že se český grimeový král nenechá ani tentokrát zahanbit zbytkem osazenstva. Držitel Anděla v kategorii hip hop za desku "P's A Love" a interpret, kterému se "nelíbí nikdo z vás", opět rozskáče davy a z jeho koncertu nebudete odcházet v suchém triku.


NÁZORY
  • Kubásek (Phapha Thug, 22.07.2015 20:39) Reagovat

    Jéééé Kubíček Smack bude po letech brečení na fejsbůčku a nadávek na afra a každého návštěvníka už podruhé na kempíku, Zvláštní, po těch silnejch nadávkách na hhk a votvírák, nebo jak on sám rád psal "vysírák" a kecech jak je rýl, jem čekal, že tam nikdy nepáchne

    • Re: Kubásek (lizni si, 23.07.2015 00:08) Reagovat

      presne, mluvis mi z duse )) ale kdyz nekomu nevadi zrat vlastni hovna tak mu to prejme,.. :)

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Slash, Myles Kennedy & The Conspirators, Winning Group Arena, Brno, 18.4.2024
Naživo: Slash v Brně: Bez Guns N' Roses, zato s vlastní tvorbou Legendární kytarista Slash se po pěti letech vrátil do Česka a v Brně předvedl strhující show plnou hardrockové energie. I když se fanoušci nedočkali hitů Guns N' Roses, Slash je potěšil syrovostí a vlastním materiálem. Přestože... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 17:47 v sekci Naživo
Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět
Rozhovory: Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět "Dvacet let za mnou. Mám pocit, že nemusím nikomu nic dokazovat, ani sama sobě. Důležité je vnímat hudební cestu takovou, jaká je, a nepřetvářet ji do něčeho, co není," říká bilancující Aneta Langerová. Výběrové dvojalbum... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Publicistika: Český rap v roce 2023 (02.04.2024 08:00)
- Fotogalerie: The Prodigy zase řádili v Praze (08.12.2023 09:57)
- Brněnský festival BATCH má kompletní program, zahraje i Lenny či Vladimir 518 (29.09.2023 11:58)
- Video: Vladimir 518 natočil s Katarzií singl "Vidim to, jako by to bylo včera" ke sci-fi filmu "Bod obnovy" (17.09.2023 08:00)
- Naživo: Imagine Dragons ve druhém dni Szigetu zaplnili plochu na stání, objevem se stal Youngr (12.08.2023 17:41)
- Fotogalerie: Druhý den Szigetu v hlavní roli s Imagine Dragons (12.08.2023 16:22)
- Naživo: Beyoncé chtěla ve Varšavě ohromit dokonalostí. Projela se na obrněném transportéru a létala vzduchem (02.07.2023 08:44)
- Naživo: Marek Ztracený míří do Wembley. Euforii fanoušků Poseidona z Wishe ale v Edenu brzdily technické nedodělky (17.06.2023 11:36)
- Audio: Beyoncé vypustila remix songu "America Has A Problem". Přizvala na něj rappera Kendricka Lamara (26.05.2023 10:38)
- Na Szigetu se představí i zástupci česko-slovenské hudební scény. V Budapešti vystoupí Smack One nebo ADONXS (18.05.2023 19:19)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Prince Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát Adele AC/DC Themroc Queen U2 Sia Taylor Swift Bono Rush Mirai Beyoncé Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu