Lana Del Rey zpívá v "Honeymoon" o líbánkách, které asi prospala

14.07.2015 20:37 - Daniel Košťál | foto: facebook interpreta

Lana Del Rey je proslulá svými éterickými procítěnými písněmi, proto nikoho nemůže překvapit, že na svou nadcházející desku neláká zrovna elektronickou nahrávkou. Koneckonců tento snový směr jí sedí a umí se v něm pohybovat. Svůj autorský um ukázala na celosvětově úspěšném "Born To Die", v trochu jiném odstínu pak i na loňském "Ultraviolence". Titulní skladba alba "Honeymoon", které má vyjít v září, není ale krok nejlepším směrem.

Zpěvačka se již nechala slyšet, že následující album bude podobné tomu debutovému. Pravdou ale je, že první ukázka z něj zní spíše jako zbytek, který se neprobojoval na finální tracklist "Ultraviolence". Atmosféra písně je sice opět kouzelně jímavá, refrén sladce jednoduchý, Lana však bohužel zpívá, jako by ji k tomu někdo nutil, bez inspirace. Sloky a závěrečná pasáž se pak táhnou tak dlouze, že si během nich stihnete uvařit a vypít kávu. A nejlépe silnou, abyste vydrželi až do konce.

Elizabeth Grant ale přitom má na svém kontě spoustu nevydaných klenotů. Některé z nich jsou dokonce silně rytmické a zábavné, zároveň v sobě ale stále nesou jakýsi delreyovský podpis. Je tedy veliká škoda, že chce Lana světu oficiálně ukazovat jednu a tu samou tvář stále dokola, když ji navíc zřejmě dochází nápady, kterými by opětovně oslovila.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY