Tomáš Klus dle očekávání sesadil Kryštofy, na rádiový trůn se opět vrací Lost Frequencies

08.07.2015 19:30 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Česká IFPI v prvním prázdninovém týdnu velmi mile překvapila - v rádiích staronovou jedničkou a pěti novinkami v první stovce. V prodejích máme pro změnu (dle očekávání) nejen novou jedničku v podobně desky "Anat život není" Tomáše Kluse, ale i pár hodně vysoko postavených nováčků. Více v komentářích.
Lost Frequencies - Are You With Me
© facebook interpreta
RÁDIA - Česká rádia novinky do svých playlistů zařazují jen velmi pozvolna, na nejvyšších pozicích tak mezi sebou i tentokrát bojují ostřílené hity. Na zlatou příčku se vrací projekt Lost Frequencies s "Are You With Me", dvojku berou stále stoupající Wiz Khalifa & Charlie Puth za "See You Again" a na bronz nám konečně poposkočil obrovský hit Jasona Derula "Want To Want Me". Z devítky nám na bramboru vzlétli Galantis s "Runaway (U & I)" a na pětce najdeme minulého výherce Kyga. Na šestku ze čtyřiatřicítky vystřelil singl "Don't Worry" od Madcon & Raye Daltona, balada "Ty a já" od Kryštofů si polepšila o dvaadvacet míst a je sedmá. O dvě příčky horší je kryštofácký "Srdcebeat", nad nímž najdeme OMIho "Cheerleader". Desítku uzavírá Ellie Goulding a její "Love Me Like You Do".

Na dalších místech si mnoho písní udrželo své pozice, popřípadě došlo jen k malým výkyvům. Zajímavý postup můžeme zaznamenat na dvaadvacátém místě, kam ze sedmatřicítky poskočil Martin Solveig & GTA a jejich "Intoxicated", o patnáct příček si polepšil i Felix Jaehn s Jasmine Thompson a cover "Ain't Nobody", kteří jsou čtyřiadvacátí, a o jednu příčku horší je Sia s "Elastic Heart", kam se posunula ze čtyřiačtyřicáté příčky. Hodně velké polepšení si tento týden připisuje rapper Fetty Wap a jeho singl "Trap Queen", který je po dvaačtyřicetimístném skoku na třiačtyřicáté pozici. Obdobný kousek dokázali i Maroon 5 s "This Summer's Gonna Hurt Like A Motherf----r", kteří jsou díky polepšení o jednatřicet pozic o jednu příčku horší než Fetty. Ještě zmiňme pětapadesátou příčku, na níž se usídlil český písničkář Thom Artway a jeho (z reklamy profláknutá) píseň "I Have No Inspiration".

Novinek máme tento týden jen pět. Tu nejvyšší hledejte až na dvaašedesátém místě, postarala se o ni kapela Mandrage a jmenuje se "Brouci". S rovněž pilotním singlem z nové desky startuje na šestašedesáté příčce i Meky Žbirka a jeho povedený song "Prišla z Londýna". Po čase se hlásí i Rybičky 48, jejichž žhavým singlem je reggae song "Léto". Ten bere tentokrát jednasedmdesátku, čtyřiatřicetiletá americká zpěvačka Rachel Platten je se svým hitem "Fight Song" o sedm pozic horší. Posledním nováčkem v hitparádě je The Weeknd, který singlem "Can't Feel My Face", jenž je jednaosmdesátý, ohlašuje taktéž nadcházející vydání nové desky.

Top 10 ČR - rádia:
  1. Lost Frequencies - Are You With Me
  2. Wiz Khalifa & Charlie Puth - See You Again
  3. Jason Derulo - Want To Want Me
  4. Galantis - Runaway (U & I)
  5. Kygo - Firestone
  6. Madcon & Ray Dalton - Don’t Worry
  7. Kryštof - Ty a já
  8. OMI - Cheerleader
  9. Kryštof - Srdcebeat
  10. Ellie Goulding - Love Me Like You Do

Tomáš Klus - Anat život není
© facebook interpreta
PRODEJNOST - S ohledem na prodeje posledních alb se to dalo vlastně čekat. Tomáš Klus vydal novou desku "Anat život není", a tak bylo téměř jasné, že vše ostatní v prodejích zůstane za ním. A stalo se! Ani Kryštof nedokázal odolat náporu Tomášových fanoušků, a jeho "Srdcebeat" je tento týden tudíž druhý. Na třetí místo tak padli (minule stříbrní) Kabáti, deska Davida Kollera "ČeskosLOVEnsko" se musí spokojit se čtyřkou. Na páté nám spadla Radůza, na sedmé Tři sestry s albem "Fernet Underground" a deváté místo tentokrát berou Monkey Business se "Sex And Sport? Never!". Na desátou příčku nám poskočil Majk Spirit s albem "Y White", který si polepšil o dvě pozice.

Divíte se, že jsme vynechali šesté a osmé místo? Ale kdepak, to totiž okupují dva velké tituly tohoto roku, které zároveň zahajují svoji pouť v Top 10. Nejvyšší zahraniční novinkou v prodejnosti je tento týden totiž sólový projekt zpěváka kapely Rammstein Tilla Lindemanna. Ten se spřáhl se švédským metalovým skladatelem Peterem Tägtgrenem a společně pod hlavičkou projektu Lindemann vydali album "Skills In Pills". Zabojovali i fanoušci a fanynky Adama Lamberta, kteří jeho skvělé album "The Original High" vyhoupli až na osmičku.

V rámci novinek se projevily i nedávné koncerty kapely Judas Priest v České republice. Na osmačtyřicáté příčce je "Defenders Of The Faith (30th Anniversary Edition)", tedy výroční edice jedné z jejich nejlepších desek. Obdobnou reedici svého alba vydala i Tina Turner. "Private Dancer (30th Anniversary Edition)" startuje na devětašedesáté příčce. Na pětaosmdesátce bere do rukou "Mandolínu" slovenský zpěvák Adam Ďurica, dvaadevadesátá je deska čínského pianisty Lang Langa, který na albu "Romance Of Rachmaninov" nahrál skladby známého ruského hudebního skladatele.

Top 10 - prodejnost:
  1. N Tomáš Klus - Anat život není
  2. Kryštof - Srdcebeat
  3. Kabát - Do pekla do nebe
  4. David Koller - ČeskosLOVEnsko
  5. ▼ Radúza - Marathon (Příběh běžce)
  6. N Lindemann - Skills In Pills
  7. Tři sestry - Fernet Underground
  8. N Adam Lambert - The Original High
  9. Monkey Business - Sex And Sport? Never!
  10. Majk Spirit - Y White

Úplnou rádiovou, digitální i prodejní hitparádu pro 25. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY