Son Lux doprovodili "You Don't Know Me" neurotickým videoklipem

02.07.2015 09:21 - Veronika Ondečková | foto: facebook interpreta

Dlouho očekávaná studiová novinka newyorské formace Son Lux, která na sebe upozornila mj. spoluprací se Sufjanem Stevensem nebo populární zpěvačkou Lorde a podmanila si také české publikum, je konečně venku. Nese název "Bones" a jedná se o další porci moderní elektroniky s mrazivou atmosférou.

Vydání alba nedávno doprovodil videoklip k písničce "You Don't Know Me", který se nechal inspirovat právě intenzivní náladou nahrávky, zahráli si v něm herci Tatiana Maslany a Noah Segan, známý seriálu "Brick", a režíroval jej Nathan Johnson ve spolupráci s týmem z designového studia The Made Shop. V komentáři k pozadí vzniku videa se Johnsonovi podařilo výstižně popsat myšlenku obrazového ztvárnění.

"K tomuhle songu jsem se nejčastěji vracel od první chvíle, co nám Son Lux album poskytli. Člověku pořádně hraje na nervy, a tak nás napadlo představit jej ve světle nesmyslných rituálů, které často vídáme ve vztazích, avšak ve větším měřítku. Scénář jsme napsali na tělo přímo Tatianě, která je fenomenální herečka. Vnáší do role něco neskutečně přesvědčivého a dodává na síle oné postavě, která zabředla v koloběhu rutiny dávno postrádající význam," uvedl režisér.

Pokud si klip pustíte, rychle pochopíte, co těmito slovy Nathan Johnson mínil, obzvlášť pokud jste trochu neurotici, a jistě se vám v duchu vybaví podobné rituály z vlastního života. Palec nahoru za originální nápad a působivé herectví Tatiany Maslany.

.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY