John Grant nachystal na říjen desku "Grey Tickles, Black Pressure"

02.07.2015 07:10 - Dan Hájek | foto: Bella Union

Od vydání "Pale Green Ghosts" už to jsou více jak dva roky, které byly u Johna Granta napěchované prací. Loni jsme jej mohli vidět na festivalu Colours Of Ostrava, pomáhal s překlady textů pro anglický debut Ásgeira "In The Silence", nazpíval song "I Try To Talk To You" Hercules And Love Affair a připravil speciální vystoupení s The BBC Philharmonic Orchestra (záznam posléze vyšel i na dvojCD). V mezičase pak putoval do Dallasu, kde začal chystat svou třetí sólovku "Grey Tickles, Black Pressure", která by měla vyjít na začátku října. Vznikala tak v blízké lokaci, kde před lety natočil svou prvotinu "Queen Of Denmark" (po rozpadu kapely The Czars).

John Grant - Grey Tickles, Black Pressure
© facebook interpreta
Na "Pale Green Ghosts", na které zaslechnete i jeho velkou obdivovatelku Sinéad O'Connor, nakoukl do electropopových vod a tento trend prý na novince hodlá dodržet, dojde však i na neoblomné balady a jeho nezaměnitelné zosobnělé texty. Pro producentský dohled nad "Grey Tickles, Black Pressure" byl osloven John Congleton (spolupracoval například se St. Vincent, Swans nebo Franz Ferdinand) a dočkáme se i zajímavých hostů. Za bicí totiž usedl Budgie ze Siouxsie And The Banshees a v jedné skladbě by se měla objevit Amanda Palmer (ex-The Dresden Dolls). Možným singlem by se mohl stát i duet "Disappointing" s Tracey Thorn (Everything But The Girl), více zatím John nevyzradil.

"Grey Tickles, Black Pressure" vyjde 2. října na labelu Bella Union, krátký trailer můžete shlédnout níže a následně se John Grant vydá na evropské turné (na něm bude celý listopad a část prosince) - Česku bude nejblíže 26. listopadu v Berlíně. Finální tracklist "Grey Tickles, Black Pressure" přinese těchto čtrnáct skladeb: Intro, Grey Tickles, Black Pressure, Snug Slacks, Guess How I Know, You & Him, Down Here, Voodoo Doll, Global Warming, Magma Arrives, Black Blizzard, Disappointing, No More Tangles, Geraldine, Outro.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY