nadhled - musicserver.cz">

Kubatko si i na "Anthracite" drží svůj hudební nadhled

04.07.2015 15:17 - Dan Hájek | foto: facebook interpreta

Všude dobře, doma nejlíp. I to možná může Kubatko prohlašovat, je totiž zpátky v Česku a prý se můžeme těšit na nával nové muziky. Po sérii singlovek z alba "Aucklandia" přichází s první novinkou mimo tuto sešlost. Sice mu na ní opět hostují zpěvačka Ohheejung a kytarista Jo Joonghyun, kteří se nemalým způsobem spolupodíleli i na zvuku již zmíněné "Aucklandie", v této skladbě se ale sune dále, plus si drží svůj rukopis kombinující pop v elektronických sounáležitostech a kytarové vybrnkávačky.

"Anthracite" na první poslechy není až tak přímočará hitovka jako třeba "Za hlavou", kterou nazpívala Olga Königová z Ille, ale postupně se vryje do paměti. Druhou položkou tohoto singlu je o kus prodloužená verze této kompozice a i zde je znát, jak do sebe v Kubatkově režii zapadá vzájemná alchymie mezi Jo a Ohheejung.

Kubatko se na tedy na "Anthracite" ještě na chvíli drží zaběhlé skoro elektro-kytarové-písňové formule vystavěné již na loňské, prosincové desce "Aucklandia", příště však může být vše zcela jinak. "Anthracite" můžete za drobný peníz stahovat třeba na tomto místě. U nás to je na sedm z deseti.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY