- musicserver.cz">

Peter Doherty k novince The Libertines: "Lidi ji budou milovat!"

20.06.2015 13:12 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Ve chvíli, kdy už ani ti nejvěrnější fanoušci britských The Libertines nedoufali v další desku, se Peter Doherty a Carl Barât sešli, aby společně zauvažovali nad novým materiálem. Dali si sraz v Thajsku, kde v místních studiích Karma Sound Studios popustili uzdu své kreativitě. A po více než deseti letech splní svým příznivcům velký sen. I když není jasný název nebo přesné tituly všech písní, novinka má obsahovat jedenáct kousků s názvy jako "Fame & Fortune", "Iceman", "The Heart Of The Matter", "The Milkman's Horse", "Anthem For Doomed Youth" a "Gunga Gin", který je rovněž pilotním singlem.

Na třetí studiovce se dále podílel baskytarista John Hassall a bubeník Gary Powell. Čtveřice strávila společně pět týdnů a podle Petera Dohertyho se posluchači mohou těšit na velkolepé dílo. "Budete ji milovat. My sami jsme na ni velice pyšní," dodává zpěvák a kytarista. "Sám tomu ještě nemůžu uvěřit, že jsme se dostali až do toho bodu, kdy Libertines vydají nové album," doplňuje Carl Barât. Po dlouhém vybírání se producentem nakonec stal Jake Gosling, kterého můžete znát ze spolupráce s Edem Sheeranem, Wiley nebo One Direction.

Vše začalo už loni, kdy The Libertines odehráli poslední ze tří vyprodaných koncertů v Alexandra Palace. Na poslední show Peter oznámil: "Příště, jak budeme hrát v Británii, to budou už písně z nové desky." Zpěvák, známý svými excesy, se pak odebral do thajského Hope Rehab Center. V listopadu ho tam navštívil Carl a z příjemně stráveného času vzniklo pět nových skladeb. Nahrávání v Karma Sound Studios začalo v polovině dubna a trvalo až do 20. května. Kromě náročné práce museli muzikanti zvládat také četný výskyt hadů, neboť studio bylo vystavěno v hadí jámě.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY