Nové desky pro 24. týden

14.06.2015 08:05 - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Disco prožívá malou renesanci a s ním i Giorgio Moroder, který vydává album po třiceti letech. Jeho novinku pak doplňuje Adam Lambert sólo, o návrat se pokouší Mika i Hilary Duff a naopak debutuje Nate Ruess. Představíme i dva živáky - jazzový Roberta Glaspera a Slashův rockový, fanoušky EDM potěší Major Lazer a ty art rockové britští Everything Everything.
Pokud se v pondělí 15. června vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Giorgio Moroder - Déjà Vu (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: disco / taneční hudba

 Giorgio Moroder - Déjà Vu
Giorgio Moroder je držitelem čtyř Zlatých Globů, tří Oscarů, čtyř cen Grammy, na svém kontě má více než sto zlatých a platinových desek a od roku 2004 je členem světové Dance Music Hall of Fame. Ve svých čtyřiasedmdesáti letech je stále aktivní a vlivný producent, skladatel a DJ, ovšem nebýt jeho předloňské spolupráce s Daft Punk, je pravděpodobné, že aktuální comeback by nikdy nepřišel. Nicméně i díky němu nyní tento zakladatel disco a electronic music přichází po neuvěřitelných třiceti letech s vlastním sólovým albem, které pojmenoval příznačně "Déjà Vu". Nabídne na něm celkem dvanáct skladeb, pro něž získal řadu zvučných interpretů, kteří se častokrát podíleli i na autorství skladeb. Svým vokálem přispěli Kylie Minogue, Britney Spears, Kelis, Sia, Charli XCX, Mikky Ekko, Foxes, Matthew Koma a švédská zpěvačka Marlene. Drtivá většina písniček je zbrusu nová, ale najdeme mezi nimi i předělávku "Tom's Dinner" od Suzanne Vega. Řadu z nich najdete již dnes na Morodorově soundcloud.com a pokud vás zaujmou, můžete rovnou vyhledat deluxe edici s bonusovým diskem, případně verzi na vinylu.


Adam Lambert - The Original High (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / dance pop

Adam Lambert - The Original High
Americký zpěvák Adam Lambert se v poslední době zapsal do povědomí fanoušků po celém světě svým společným turné se skupinou Queen. Ačkoli toto turné ještě neskončilo a na sklonku léta pokračuje v jižní Americe, stihl si v mezidobí udělat čas také na svoji sólovou kariéru. V první řadě z důvodu "uměleckých rozdílů" změnil vydavatele a hned na to začal pracovat na své třetí studiové nahrávce, která dostala název "The Original High". Pro ni si společně s týmem, kde měli vedle samotného zpěváka hlavní slovo producenti Max Martin, Shellback a skladatel Savan Kotecha, připravil celkem jedenáct písniček v případě standardní verze a o tři více v případě deluxe edice. Podle vlastních slov je novinka oproti předchůdcům méně campy a teatrální a naopak je více zaměřená na hlasové podání. Podle prvních ohlasů zůstává Adam Lambert věrný popu, ovšem kombinuje jej s moderními prvky, včetně těch z taneční hudby a electro popu. To si koneckonců můžete ověřit poslechem streamu celého alba. My pouze dodáme, že na něm uslyšíte také dva hosty - kolegu z Queen Briana Maye a zpěvačku Tove Lo.


Mika - No Place In Heaven (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop

Mika - No Place In Heaven
Anglický zpěvák a skladatel Mika sice už nezažívá takovou popularitu jako po vydání debutu "Life In The Cartoon Motion", ale to neznamená, že by zapomněl psát chytlavé písničky. Naposledy to zpěvák připomněl v minulém roce díky společné písni "Popular Song" s Arianou Grande, která zaznamenala slušný úspěch a na VEVU má už přes sto milionů zhlédnutí. Nejen na tento úspěch se pokusí v letošním roce navázat vydáním v pořadí čtvrté studiové desky "No Place In Heaven". Za pilotní singl byla zvolena skladba "Talk About You", kterou si zpěvák sám napsal. Produkoval jí, stejně jako deset zbylých, Gregg Wells, s nímž Mika spolupracuje už od debutu. Mezi jeho další hvězdy v minulosti patřili Aerosmith, Katy Perry nebo Kelly Clarkson. Společnými silami se snažili evokovat vzpomínky na klasická popová alba ze sedmdesátých let. Zda se jim to povedlo, zjistíte poslechem ukázek na Suprapholine.cz. K dispozici bude i deluxe verze s dalšími čtyřmi songy navíc. Část novinky pak jistě zazní i v rámci jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava 19. července.


Nate Ruess - Grand Romantic (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie pop / indie rock

Nate Ruess - Grand Romantic
V únoru tohoto roku kapela fun. oznámila, že si dává na čas oddech, aby se mohli její členové věnovat svým sólovým projektům. Asi nejvíce viditelný je pochopitelně ten, který rozjel zpěvák Nate Ruess. Po velmi úspěšných spolupracích s Pink, Eminemem, či Brianem Wilsonem nyní vydává své debutové sólové album "Grand Romantic". Na něm spolupracoval s dvorním producentem Kanye Westa Jeffem Bhaskerem a výsledkem tohoto spojení je jedenáct písniček a jedno krátké intro, které se pohybují na pomezí popu, rocku a indie. V jedné z nich si pak zahostoval i Beck. Celé album k poslechu v předstihu nabídl Nate Ruess českým fanouškům prostřednictvím portálu iDnes.cz.


Tip týdne

Robert Glasper - Covered (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: jazz

Robert Glasper - Covered
Americký jazzový klavírista Robert Glasper byl v poslední době v popředí zájmu především díky svému projektu "Black Radio", který spojoval jazz s hip hopem, r'n'b a soulem. Díky němu Glasper obdržel dvě ceny Grammy a bodoval v žebříčcích po celém světě. Loni se ale rozhodl vrátit zpět k jazzu a ke svému triu, které společně s ním tvoří basista Vicente Archer a bubeník Damion Reid. Ve slavném Studiu A hollywoodského Capitol Records uspořádali intimní koncert, kde hráli především skladby a hity svých kolegů. Nyní záznam tohoto vystoupení vychází pod názvem "Covered". Mezi dvanáctkou skladeb najdete jazzové úpravy skladeb Radiohead, Jhené Aiko, Joni Mitchell, Kendricka Lamara, Musiq Soulchild, Johna Legenda, Bilala, Cyndi Lauper, Bonnie Raitt, ale třeba i jazzový standard "Stella By Starlight". Jaký způsobem Robert Glasper Trio skladby předělalo, si můžete poslechnout prostřednictvím ukázek na Supraphonline.cz.


Slash - Live At The Roxy 25.9.14 (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: hard rock

Slash - Live At The Roxy 25.9.14
Jestli někdo v posledních dnech puká závistí, je to Axl Rose, frontman slavných Guns N' Roses. Jeho bývalý parťák Slash totiž boduje na celé čáře. Kytarista docela nedávno vydal se zpěvákem Mylesem Kennedym a kapelou The Conspirators nové řadové CD "World On Fire", které nyní následuje koncertní DVD "Live At The Roxy 25.9.14". Třaskavá nálož třinácti písní a dalších čtyř bonusů si zakládá na záznamu show odehrané v září loňského roku v prostorách slavného klubu Roxy Theatre v západním Hollywoodu. Kromě sólových písní najdete na DVD také kousky výše zmíněných Guns N' Roses nebo i Velvet Revolver. Trailer si vychutnejte na YouTube.com.


Hilary Duff - Breathe In. Breathe Out. (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop

Hilary Duff - Breathe In. Breathe Out
Od posledního alba Hilary Duff s názvem "Dignity" uběhlo již osm let, během kterých se soustředila na filmovou kariéru, stačila se vdát a také rozvést. Nyní se ale tato sedmadvacetiletá Texasanka vrací opět k hudbě. V pořadí páté studiové albem "Breathe In. Breathe Out." začala nahrávat koncem minulého roku a pro celkem dvanáctku písniček si vybrala zajímavé spolupracovníky. Najdeme mezi nimi lidi jako Ed Sheeran, Kerli, Tove Lo, Jerro Bettis (One Republic), Audra Mae, Kara DioGuardi, Colbie Caillat nebo Matthew Koma, který se společně s Toby Gadem, Kristianem Lundinem, nebo Carlem Falkem podílel i na produkci desky. Není tedy překvapením, že Hilary Duff už nechce ani tak rockovat, ale spíše tančit. To koneckonců naznačuje i první singl "Sparks". Zalíbí-li se vám, můžete vyhledat i bohatší deluxe edici.


Everything Everything - Get To Heaven (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: art rock

Everything Everything - Get To Heaven
Britská art rocková kapela Everything Everything působí na hudební scéně osmým rokem a pro své fanoušky připravila již třetí studiové album. Nástupce dva roky starého počinu "Arc" se pyšní titulem "Get To Heaven" a přináší jedenáct novinkových kousků. Pokud ale sáhnete po luxusní verzi, dočkáte se ještě pěti dalších písní navíc. Produkci dostal na starost uznávaný Stuart Price, jehož výpomoc si vyžádali také New Order, Madonna, Kylie Minogue nebo i Gwen Stefani. Jak mu to šlo s Everything Everything, jste mohli posoudit už sami prostřednictvím dvojice singlů "Distant Past" a "Regret". Klip k prvnímu z nich si můžete prohlédnout na YouTube.com.


James Taylor - Before This World (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: folk

James Taylor - Before This World
Americký folkový písničkář a držitel pěti cen Grammy James Taylor se odmlčel na poměrně dlouhou dobu. Jeho posledním albem bylo před sedmi lety "Covers", které na četné žádosti fanoušků naplnil předělávkami písniček svých kolegů. Nová deska "Before This World" tak navazuje spíše na album "October Road" z roku 2002, která je poslední nahrávkou s originálním materiálem. K tomu se vrací nyní, přičemž deset písniček nahrál ve stodole na svém pozemku v západním Massachusetts, kde mu dělali společnost bubeník Stevem Gadd a basista Jimmy Johnson. Na desce se dále mihli i Sting a Yo-Yo Ma. Hledat je můžete díky streamu alba na webu deníku The New York Times.


Full Devil Jacket - Valley Of Bones (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní metal

Full Devil Jacket - Valley Of Bones
Od poslední (a současně i první) desky americké alternativně metalové formace Full Devil Jacket uplynulo patnáct let. Kapela má ale nyní v kapse novou nahrávací smlouvu s eOne Music a má v plánu vzít hudební scénu útokem. Nyní míří na pulty "Valley Of Bones", ze kterého můžete znát už pilotní a stejnojmenný singl. Společně s ním čítá tracklist celkem deset písní. Uslyšíte v nich především frontmana Joshe Browna, který se sám proslavil značnými eskapádami: V roce 200 téměř zemřel na následky předávkování heroinem a poté, co ho jeho přítelkyně doslova vytáhla hrobníkovi z lopaty, na sobě zapracoval až tak, že konvertoval na křesťanskou víru a na několik let se zcela ztratil z hudební scény. Jak kapele pauza prospěla se přesvědčte sami a na poslechem titulního songu na stránkách Billboardu .


Major Lazer - Peace Is The Mission (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: electronic dance music / dancehall / trap

Major Lazer - Peace Is The Mission
Minulý týden jsme vám představovali společný projekt Dipla a Skrillexe Jack Ü a už tu máme prvního jmenovaného znovu, tentokrát prostřednictvím jeho skupiny Major Lazer. Diplo, Jillionaire a Walshy Fire tentokrát zvládli svoje třetí album o něco rychleji než v případě předchůdce, když jim příprava zabrala něco málo přes dva roky. Navíc během této doby navíc stihli vydat ještě EP "Apocalypse Soon". Pro album "Peace Is The Mission" nahráli celkem devět skladeb, v nichž se to hemží hosty různých stylů. Na desce tak podíleli například Ellie Goulding, Travi$ Scott, 2 Chainz, Pusha T, Mad Cobra, Ariana Grande, Nyla, Montano, DJ Snake, , nebo Chronixx. Řadu z nich už můžete slyšet díky náloži videí na YouTube.com profilu Major Lazer.


Walk Off The Earth - Sing It All Away (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní rock / ska

Walk Off The Earth - Sing It All Away
Zkraje jara udeřil na hudební fanoušky singl kapely Walk Off The Earth. Skladba "Rule The World" se v žebříčcích vyšplhala poměrně vysoko a natěšení fanoušci začali stříhat metr do vydání plnohodnotného alba "Sing It All Away". Kromě zmíněné vlaštovky bude obsahovat ještě dalších jedenáct skladeb a jestli s nimi dosáhnou podobného úspěchu, jako s debutem "R.E.V.O.", je na vás. Než se tedy vypravíte do obchodu, poslechněte si na YouTube.com ukázku v podobě titulní písně .


Flo Morrissey - Tomorrow Will Be Beautiful (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: soul / indie pop

Flo Morrissey - Tomorrow Will Be Beautiful
Flo Morrissey je jedním z nováčků tohoto roku na hudební scéně. Devatenáctiletá zpěvačka vyrůstala v londýnské čtvrti Notting Hill jako druhá nejstarší z devíti dětí. Skládat hudbu začala už ve čtrnácti a své věci sdílela prostřednictvím internetu, kde si jejího stylu srovnávaného s Devendrou Banahartem, všimnul Daniel Glass z Glassnote Records. Následoval podpis smlouvy a nyní i debutové album "Tomorrow Will Be Beautiful", které se nahrávalo v Los Angeles. Shodou okolností jej produkoval Noah Georgeson, do jehož portfolia patří právě Devendra Banhart a dále Joanna Newsom, či Cate Le Bon. Bližší seznámení můžete uskutečnit prostřednictvím soundcloud.com Flo Morrissey.


Dio - A Light In The Black (A Tribute To Ronnie James Dio) (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: heavy metal

Dio - A Light In The Black (A Tribute To Ronnie James Dio)
Není rockového fanouška, který by nezval legendárního zpěváka Ronnieho Jamese Dia, který je známý nejen z kapel jako Rainbow nebo Black Sabbath, ale také díky své kapele Dio. Letos uplynulo od jeho smrti pět let a právě na jeho počest vychází tribute album "A Light In The Black - A Tribute To Ronnie James Dio", jež přináší dvacet písní v podání dvanácti různých kapel jako Crystal Ball, Gun Barrel nebo Circle Of Silence. Právě coververzi Diovy písně "Sacred Heart" v podání první z uvedených kapel si můžete poslechnout díky videu na YouTube.com.


Martin Ježek, Pavel Trojan - Tak nám zabili Ferdinanda (Supraphon)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: mluvené slovo

Martin Ježek, Pavel Trojan - Tak nám zabili Ferdinanda
Sarajevský atentát je i po sto letech stále živé téma. Novinář a bývalý balkánský zpravodaj Českého rozhlasu Martin Ježek společně s balkanistou Pavlem Trojanem napsali úspěšnou knihu "Tak nám zabili Ferdinanda", která ve svých sedmi reportážích odhaluje pozadí českých stop v Bosně a Hercegovině zcela nezáměrně mířících k Sarajevskému atentátu. Nyní nová a doplněná verze této knížky získala i svojí audio podobu, kdy ji načetl sám autor Martin Ježek společně s hercem a muzikantem Ondřejem Brzobohatým. O podkresovou hudbu se pak postaral kytarista Lukáš Sommer. Audiokniha je navíc rozšířena o knižně nevydané kapitoly, jejichž ukázky nabízí Supraphonline.cz.


Dále vychází:

Anal Vomit - Peste Negra, Muerte Negra (Mystic Production)
Anneke Van Giersbergen - Day After Yesterday/Ltd. (Universal)
DSG - Still A Warrior (Bertus)
Entrails - Obliteration (Mystic Production)
Hammer King - Kingdom Of The Hammer King (Bertus)
Heart - Strange Night (bootleg) (Bertus)
Heavens Gate - Best For Sale! (Mystic Production)
Joe Karafiát - 1985-2015 (Championship Records)
Kaipa - Inget Nytt Under Solen (EP) (Mystic Production)
Klaus Schukze - La Vie Electronique 16 (Mystic Production)
Magnum - Escape From The Shadow Garden (Live 2014) (Mystic Production)
Magnum - Escape From The Shadow Garden (Live 2014) Box (Mystic Production)
Murg - Varg & Björn (Bertus)
Neil Young - In A Rusted Out Garage '86 (bootleg) (Bertus)
Neil Young - Live At The S.N.A.C.K Benefit (bootleg) (Bertus)
Perdition Temple - The Tempter's Victorious (Bertus)
Různí - Fifty Shades Of Grey-Remix (soundtrack) (Universal)
Různí - Spy (Špión) (soundtrack) (Warner Music)
Různí - St. Elmo's Fire (soundtrack) (Bertus)
Různí - Taneční liga 170 (Universal)
Různí - Top DJ's 2015 (Universal)
Sacral Rage - Illusions On Onfinite Void (Mystic Production)
Steely Dan - Green Flower Street (bootleg) (Mystic Production)
Worldview - The Chosen Few (Bertus)

Vychází na vinylu:
Beth Hart - 37 Days (Mystic Production)
Beth Orton - Daybreaker (Warner Music)
Brandon Flowers - The Desired Effect (Universal)
Ellie Goulding - Halcyon (Universal)
Ellie Goulding - Lights (Universal)
Everything Everything - Get To Heaven (Sony Music)
Giorgio Moroder - DéJà Vu (Sony Music)
Hammer King - Kingdom Of The Hammer King (Bertus)
James Taylor - Before This World (Universal)
Krystof - Srdcebeat (Universal)
Lynyrd Skynyrd - Sweet Home Alabama (Mystic Production)
Major Lazer - Peace Is The Mission (Warner Music)
Perdition Temple - The Tempter's Victorious (Bertus)
Rush - Permanent Waves (Universal)
Různí - Far From The Madding Crowd (soundtrack) (Bertus)
Slash - Live At The Roxy 25.9.14 (Mystic Production)

Reedice:
Bruce Springsteen - Born In The U.S.A. (Sony Music)
Bruce Springsteen - Born To Run (Sony Music)
Bruce Springsteen - Darkness On The Edge Of Town (Sony Music)
Bruce Springsteen - Greetings From Asbury Park, N.J. (Sony Music)
Bruce Springsteen - Nebraska (Sony Music)
Bruce Springsteen - The River (Sony Music)
Bruce Springsteen - The Wild, The Innocent And The E Street Shuffle (Sony Music)
Kaipa - Kaipa (Mystic Production)
Silverchair - Frogstomp (20Th Anniversary Deluxe Edition) (Sony Music)


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY