Max Cavalera bude podepisovat svou knihu "Od Sepultury k Soulfly - My Bloody Roots" v Praze a Ostravě

08.06.2015 16:13 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Jeden z nejvýraznějších představitelů metalové hudby Max Cavalera vydal loni svou dlouho očekávanou autobiografickou knihu. která vyšla také v české mutaci pod názvem "Od Sepultury k Soulfly - My Bloody Roots".

Max Cavalera - Od Sepultury k Soulfly - My Bloody Roots
© facebook interpreta
Max Cavalera vypráví příběh o těžkých začátcích, zármutku a ztrátách, které jsou však v závěru korunovány úspěchem a slávou. Předkládá nekompromisní pohled na život i na první hudební pokusy v Brazílii, kde by asi málokdo prorokoval závratný úspěch obyčejnému, někdy problémovému klukovi, který prostě chtěl hrát nejtvrdší metal.Kniha poprvé odhaluje samotný vznik Sepultury, i to, co nakonec stálo za Maxovým odchodem z kapely a co způsobilo, že s jejím spoluzakladatelem, bratrem Iggorem, poté nepromluvil několik dlouhých let.

Mapuje také zrození dalšího projektu, kapely Soulfly, která je kritiky i fanoušky označována za metalovou špičku posledních dvou desetiletí. Cavalera ale odkrývá i osobní život - mimo jiné zničující dopad, který na něj měla nejprve smrt otce, poté i nevlastního syna a vnuka, dále problémy s alkoholem a drogami, a konečně i znovuobnovený vztah s bratrem Iggorem v projektu Cavalera Conspiracy. Život Maxe Cavalery je neobyčejným příběhem plným zvratů a jeho autobiografie je tak nezbytnou četbou pro každého opravdového metalového fanouška.

První z autogramiád proběhne ve dnech obou koncertů, tedy v úterý 16.června v Megastoru Metalshop, který najdete na Praze 1, ve Štěpánské ulici 36, ostravská podpisovka pak ve středu 17.června v klubu Garage, a to v odpoledních hodinách, které včas upřesníme na stránkách www.mastersofrock.cz a www.garageclub.cz.

Jak sdělili pořadatelé Patrik Kohut a Jiří Daron, bylo velkým pro ně příjemným překvapením, jak Max Cavalera na žádost o autogramiádu reagoval. "Prostě jsme zavolali Maxově ženě Glorii na mobil a pověděli jí o tom, jak jsme oba četli Maxovu knížku a že nás absolutně dostala. Stejné zprávy jsme měli také od našich kamarádů a dalších fanoušků a že by bylo hezké, kdyby ji Max mohl při červnové návštěvě pár lidem podepsat."

"Hej, Maxi," ozvalo se z telefonu. "V Česku vyšla tvoje knížka a prý má úspěch. To je skvělé, ne?! Co kdybys ji tam lidem podepsal? Waw! To je perfektní nápad! Jasně, jdeme do toho!" A bylo to. "Fakt nás to potěšilo vzhledem k tomu, že Max Cavalera se podobných akcí neúčastní a lidí v davu se po špatných zkušenostech spíše straní. Tohle si určitě nenechte ujít."

Koncerty Cavalera Conspiracy proběhnou v těchto termínech:

Praha, Meet Factory, úterý 16.června 2015 od 20:00
Ostrava, Klub Garage, středa 17.června 2015 od 20:00

Vstupenky za 690 Kč jsou v prodeji v sítích Ticketportal, Ticketpro a Ticket Art.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY