Soilwork připravili pro fanoušky majestátnou jízdu

01.06.2015 13:25 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Že mají severské metalové formace své nezapomenutelné kouzlo, není třeba příliš rozebírat. Soilwork jsou bezpochyby jednou z nich a fanoušky death metalu jistě potěší zpráva o nové desce "The Ride Majestic", která vychází na konci srpna.

Nahrávání probíhalo ve studiích Studio Gröndal za dohledu Davida Castilla, známého ze spolupráce s kapelami jako Opeth nebo Katatonia. Produkci a mix dostal na starost Jens Bogrem, jehož výpomoc si vyžádali také Kreator a Amon Amarth, kromě ostatních. A jak desku hodnotí sami autoři? "Právě jsme na ní dodělali poslední úpravy a musím říct, že je neskutečně masivní. Začíná tam, kde jsme skončili s deskou 'The Living Infinite', ale je o něco temnější, atmosféričtější a skoro antemická. Nemůžeme se dočkat, až ji budeme prezentovat i naživo!"

Novinka z dílny Soilwork bude k dostání v několika různých formátech - na CD, vinylu a také v luxusních edicích s tričkem. V souvislosti s vydáním alba se dostalo ven také nové video s hostující frontmankou Nightwish Floor Jansen. S osazenstvem deathmetalové formace si střihla kousek "Let This River Flow". Ještě dodejme, že v rámci turné zavítají muzikanti i k nám - 5. prosince vystoupí v pražském MeetFactory za doprovodu kapel Veil Of Maya a Periphery.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY