Mortal Cabinet si brousí zuby na desku. Pomůžete?

26.05.2015 16:29 - Veronika Ondečková | foto: facebook interpreta

Co ještě nedávno strašilo pod poklicí a sbíralo sílu, už se dere na povrch. Spolek vyvrhelů české hudební scény, zastoupený předákem Vanessy Samirem Hauserem, hororcorovým Řezníkem a blackmetalovou legendou Františkem Štormem, přijal název Mortal Cabinet a pomalu se etabluje. Není divu, že se v Kabinetu sešla zrovna tato nesvatá trojice, když se sobě navzájem zdá být ideálním zdrojem inspirace.

"Franta Štorm patří mezi několik málo osobností světového formátu v místním prostředí a Řezník je nesmírně talentovaný a vtipný člověk, kterému na rozdíl od většiny mladých českých umělců nechybí odvaha invence," osvětlil před časem Samir, jak vzniklo toto unikátní spojení. Právě František Štorm, který je mimochodem také skvělý skladatel a výtvarník, nestál na pódiu celých dvacet tři let, jeho návrat tak může být pro mnohé překvapením. Nicméně, jak se nechal slyšet, nemůže se jej již dočkat a pro Mortal Cabinet má nachystané nápady ušité přímo na tělo.

Zatímco materiál trojici nechybí, zafinancovat jej tak, aby se projekt podařilo dotáhnout i do těch nejbizarnějších detailů, už není snadné. Ani kvalitní zvuk není levný, a proto Mortal Cabinet usiluje o spolupráci s Johnem Fryerem, který kromě posledních dvou ab Vanessy stál za nahrávkami i takových Nine Inch Nails nebo Swans. Všechno stojí peníze a s těmi mohou nekonvenčnímu tělesu pomoci fanoušci, příznivci a další podporovatelé prostřednictvím platformy Startovač, a to výměnou za nejrůznější relikvie, fetiše nebo nehmotné ceny.

O detailech Mortal Cabinet informuje ve speciálním videu a na stránkách Startovače.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY