Aneta Langerová je po Andělech znovu nejprodávanější, v rádiích přebírají vládu Kryštof

28.04.2015 21:28 - Martin Kocián | foto: facebook interpreta

Po sklizni na cenách Anděl se Aneta Langerová s albem "Na Radosti" vrací na vrchol albové hitparády. Její druhý singl "Tráva", ověnčený již dvěma tituly Skladba roku, však česká rádia i nadále ignorují. Nejvíce v nich tepe "Srdcebeat" od Kryštof, jenž je předzvěstí stejnojmenné očekávané albové novinky.
Kryštof - Srdcebeat
© facebook interpreta
RÁDIA - Po sedmi týdnech nepřerušeného kralování českému rádiovému éteru se Ellie Goulding s písní "Love Me Like You Do" musí spokojit s místem čtvrtým. Jejím nástupcem se stala skladba "Srdcebeat" od kapely Kryštof, která se už v současné době připravuje na podzimní "Srdcebeat Tour", jehož většina zastávek je beznadějně vyprodána. Na paty jim šlape další česká parta, konkrétně Andělem ocenění Chinaski se skladbou "Každý ráno", jejíž doprovodný videoklip má na YouTube už přes dva miliony zhlédnutí. V Top 10 mají navíc Malátný a spol. ještě devátou seriálovou znělku "Víno", která nedávno vévodila hitparádě celkem sedmkrát. Bronz bere Avicii s "The Nights".

Pětku si udržela trojice Rihanna, Kanye West a Paul McCartney s písní "Four Five Seconds". Kdy se dočkáme vydání slibovaného alba "R8" barbadoské dračice, je však záhadou. Z trojky na šestku spadl George Ezra s "Blame It On Me". O jednu příčku si na číslo sedm polepšil britský zpěvák Kwabs, jenž pochází z africké Ghany a Evropu si získal s hitovkou "Walk". Z patnáctky na osmičku se vyšvihla obličej skrývající Sia s "Elastic Heart". Desítku nejúspěšnějších uzavírá kapela Jelen a Jana Kirschner, kteří se společně i nadále ptají na otázku "Co bylo dál?".

Top 10 ČR - rádia:
  1. Kryštof - Srdcebeat
  2. Chinaski - Každý ráno
  3. Avicii - The Nights
  4. Ellie Goulding - Love Me Like You Do
  5. Rihanna feat. Kanye West & Paul McCartney - Four Five Seconds
  6. George Ezra - Blame It On Me
  7. Kwabs - Walk
  8. Sia - Elastic Heart
  9. Chinaski - Víno
  10. Jelen & Jana Kirschner - Co bylo dál?

Aneta Langerová - Na Radosti
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Po téměř čtyřech měsících se na vrchol albové hitparády vrací slečna, které se podařilo vyplenit Anděly. Řeč je samozřejmě o Anetě Langerové, která na slavnostním předávání českého svátku hudby proměnila všechny své nominace a stvrdila tím svůj velmi úspěšný rok. Není pochyb o tom, že právě její korunovace vedla posluchače do obchodů s hudbou nejčastěji. S prvním místem se tak musel rozloučit po dvou týdnech David Koller s deskou "ČeskosLOVEnsko", která je druhá.

O jedno místo si pohoršili také třetí Nightwish s "Endless Forms Most Beautiful" a deska "Rockfield" od Chinaski, která sídlí těsně pod stupni vítězů. Na pětce máme "Legendu" české country Michala Tučného, který se především u českých řidičů těší velké oblibě. Velké vzestupy zaznamenaly, opět díky cenám Anděl, desky Vojty Dyka a kapely Jelen. Top desítku nejprodávanějších alb uzavírá "Zlatá kolekce" od Rangers.

Top 10 - prodejnost:
  1. Aneta Langerová - Na Radosti
  2. David Koller - ČeskosLOVEnsko
  3. Nightwish - Endless Forms Most Beautiful
  4. Chinaski - Rockfield
  5. Michal Tučný - Legenda
  6. Mark Knopfler - Tracker
  7. ▼ Různí - Tři bratři O.S.T.
  8. Vojtěch Dyk - Deska
  9. Jelen - Světlo ve tmě
  10. Rangers - Zlatá kolekce

Úplnou rádiovou, digitální i prodejní hitparádu pro 17. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY