Písničkáři IAN šokují tanečním songem "Hey Girl" s Digital Fever. Znějí v něm světově

28.04.2015 14:57 - Martin Wipplinger | foto: facebook interpreta

Brněnská akustická dvojice Ian Yvese a Jan Kaňka, která se s kytarou, violoncellem a společným názvem IAN proslavila především vítězstvím v posledním ročníku YouTube Festu a hitovým singlem "Mom'n'Dad", přišla naprosto nečekaně s taneční písní. Jmenuje se "Hey Girl" a skupina na ní spolupracovala s projektem Digital Fever. Na první pohled bizarní spojení elektronické hudby a živých nástrojů zní až neskutečně dobře.

Hudebně jde o naprosto něco jiného, než co přineslo debutové studiové album IAN, které vyšlo před rokem pod titulem "Voyage". Akustické písničkářství s výbornou angličtinou přenesly do tanečního rytmu beaty dua Digital Fever, které tvoří Pavel Vašíček spolu s Janem Foltýnem alias DJem Folteenem. U "Hey Girl" se skoro nechce věřit, že jde o tuzemskou produkci. Tak dobře tahle brněnská spolupráce zafungovala.

"Kluky známe v podstatě od začátku IAN. Už tehdy nás oslovili, že bychom jim doplnili jeden track. Pravda, trochu jsme zápasili s časem, ale nakonec to vyšlo. Tenhle žánr od nás jen tak naši fanoušci neuslyší, jsme rostlí trochu jinak, ale koketování s žánry nás obecně baví. I na desce 'Voyage' máme prvky třeba r'n'b nebo country," řekl ke spolupráci s Digital Fever kytarista a zpěvák Ian Yvese.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY