Rodina Amy Winehouse se distancuje od chystaného dokumentu. Prý neříká pravdu

27.04.2015 17:03 - Josef Martínek | foto: Amy Winehouse

Snímek "Amy", který režíroval Asif Kapadia (úspěch sklidil za životopisný film "Senna"), patří k nejočekávanějším dokumentům letošního roku. Tvůrci slibují, že představí příběh Amy Winehouse nejen jako výrazné pěvecké osobnosti, ale zaměří se i na příčiny jejího pádu. A to se nelíbí rodině zesnulé zpěvačky. Film totiž prý obsahuje zavádějící informace.

Tiskový mluvčí rodiny britské ikony, která předčasně zemřela na otravu alkoholem v červenci 2011, prohlásil: "Rodina má pocit, že film je promarněnou příležitostí, jak oslavit její život a talent, a obsahuje řadu zásadních lží. Objevují se v něm některá obvinění proti rodině, která jsou neopodstatněná a nevyvážená."

Tvůrci se ale brání a argumentují tím, že při přípravě dokumentu vycházeli z rozhovorů se zpěvaččinými přáteli i blízkými spolupracovníky. "Když jsme byli osloveni pro vznik filmu, měli jsme plnou podporu rodiny Amy. Přistupovali jsme k projektu s objektivitou. Absolvovali jsme zhruba sto rozhovorů s přáteli, rodinou, bývalými partnery i lidmi z hudební branže, kteří s ní pracovali. Příběh, který vyprávíme, odráží naše zjištění z těchto rozhovorů."

Již nyní kontroverzní dokument "Amy" si premiéru odbude příští měsíc na festivalu v Cannes, do kin vstoupí v létě. Více jsme psali tady. Na trailer se podívejte níže.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY