tvrdí Klus a pokřtí nové album ve Svojšicích - musicserver.cz">

"Anat život není," tvrdí Klus a pokřtí nové album ve Svojšicích

21.04.2015 16:31 - Josef Martínek | foto: Miroslav Tkadlec / musicserver.cz

Že bude nová deska Tomáše Kluse inspirována protiválečnými tématy, bylo jasné už nějakou dobu. Nyní písničkář prozradil, že jeho pátá řadovka "Anat život není", jejíž název odkazuje k semitské bohyni války, se svého křtu dočká na konci června. Stane se tak netradičně pod širým nebem.

Album bude pokřtěno 27. června v letním areálu ve Svojšicích u Pardubic. Zpěvák tak zakončí koncertní šňůru "Přeju ti", kterou zahájil před pár dny a vztahuje se k ní i stejnojmenný klip. Návštěvníci naživo uslyší celou novou desku, a to v předstihu - ke koupi totiž bude až o několik dní později.

Kromě nového repertoáru se Klus chystá ve Svojšicích představit i netradiční spojení hudby s obrazy vznikajícími přímo během jednotlivých písní ve spolupráci s výtvarnicí Lénou Brauner. Ve Svojšicích tak nepůjde jenom o křest nového alba, ale i o jedinečné spojení vizuální stránky, hudby a atmosféry happeningu zaměřeného proti všem válkám. Koncept vymýšlí sám písničkář se svou Cílovou skupinou.

Klus novou studiovou nahrávkou poměrně brzy naváže na loňský počin "Proměnamě". Toho se prodalo před dvacet tisíc kopií, za což muzikant před pár dny obdržel Anděla v kategorii Nejprodávanější album roku.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY