The Soft Moon a herec Robert Foster si ve "Wastling" hrají na doktora

10.04.2015 08:28 - Veronika Ondečková | foto: facebook interpreta

The Soft Moon v roce 2009 založil producent, zpěvák, skladatel a multi-instrumentalista Luis Vasquez jako sólový projekt, který se krátce nato rozrostl do trojky. Na svém nejaktuálnějším, v pořadím třetím studiovém albu s názvem "Deeper" se drží svého zatemněného zvuku, jímž pokrývá široké spektrum žánrů, včetně krautrocku, post-punku, psychedelie, world music a darkwave.

Jak znějí naživo, předvedli v Česku ve smíchovském klubu MeetFactory nebo předloni v O2 areně, kde předskakovali v rámci zimního turné Depeche Mode. Bohužel ani jeden prostor jim zatím vyloženě nesvědčil a těžko říct, kdy se opět vrátí. Na evropské části turné k albu "Deeper" totiž Praha zatím nefiguruje.

Jak se The Soft Moon rochní v temném a špinavém zvuku, tak přistupují rovněž ke svým videoklipům. Nyní přicházejí s videem k songu "Wastling", o kterém frontman Louis Vasquez uvedl, že jej složil v Berlíně uprostřed ne zrovna příjemného životního období, kdy se cítil naprosto ztracený a nevěděl, zda pokračovat dál, nebo se vzdát bezvýchodné situaci. Režie klipu se chopila kreativní dvojice Y2K a coby přímý sequel k předchozímu songu "Far" plně koresponduje s Vasquezem popsanými pocity, které vznik skladby "Wastling" provázely. Hlavní roli v něm ztvárňuje na Oscara nominovaný herec Robert Foster ("Jackie Brown", "Mulholland Drive", "The Descendants") a jeho ústřední témata by se dala shrnout jako zmatek, mučení a výlet mimo mysl.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY