Žánroví Andělé jsou rozdaní. Mají je Ebenové, Kalle či Subject Lost

08.04.2015 13:52 - Josef Martínek | foto: bratriebenove.cz

Žánrové ceny Anděl, které jsou každoročně rozdány ještě před vyhlášením hlavních kategorií, znají pro rok 2014 své majitele. Během slavnostního ceremoniálu, který proběhl v úterý 7. dubna v pražském Paláci Akropolis, bylo uděleno devět sošek zástupcům povětšinou menšinových žánrů.

Vedle mainstreamovým posluchačům nepříliš známých jmen zabodovali i například Bratři Ebenové, kteří vyhráli folkovou kategorii s deskou "Čas holin", za jejíž prodej nedávno obdrželi Platinovou desku. Dále uspěli Kalle, Subject Lost , Asmodeus, Smack, Jaromír Honzák, Hanba, Cocoman & Solid Vibez a BraAgas.

"V některých kategoriích byla letos rovnost hlasů až do poslední chvíle a o tom, kdo zvítězí, rozhodovaly hlasy takzvaných opozdilců. Jsem rád, že se podařilo dohodnout s ČT art odvysílání záznamu z předávání žánrových cen na 15. dubna večer, tedy den před vyhlášením velkých Andělů," uvedl za organizátory Jaroslav Špulák.

Večer v pražské Akropoli moderovali Ezy Hýbl a Magdalena Wronková, vystoupili Visací zámek, FROM, EzyWay, eFeM, Memphis a Zylwar. O tom, kdo má šanci 16. dubna zvítězit v hlavních kategoriích, čtěte zde.

Výsledky žánrových cen Anděl 2014:

Alternativní hudba:
Kalle - Live from the Room

Elektronická hudba:
Subject Lost - Expo Nova

Folk & country:
Bratři Ebenové - Čas holin

Hard & heavy:
Asmodeus - Past na Davida Kleinera

Hip hop:
Smack - P’s a Love

Jazz & blues:
Jaromír Honzák - Uncertainty

Punk & hard core:
Hanba - Silou kovadliny

Ska & reggae:
Cocoman & Solid Vibez - Zázraky

World music:
BraAgas - Yallah!



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY