Na Rock For Churchill přijedou Archive i Selah Sue

22.03.2015 14:09 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Festival Rock For Churchill zveřejnil další dvě zahraniční jména z programu letošního ročníku. Do Vroutku přijede úchvatná belgická zpěvačka Selah Sue a triphopoví Archive. Oba účinkující představí ve Vroutku svá nová alba. Archive vydali novinku "Restriction" v lednu 2015, dlouho očekávaná studiová dvojka Selah Sue vyjde 30. března.

Kariéra charismatické belgické zpěvačky a skladatelky stoupá vzhůru raketovým tempem. Debutové desky Selah Sue (2011) se prodalo více jak milion kusů. V roce 2012 získala evropskou hudební cenu pro nové talenty EBBA, kterou v minulosti obdržely hvězdy jako Adele, Zaz nebo Emeli Sandé a ve stejném roce ji magazín Rolling Stone vyhlásil jednou z tváří roku. Tato kráska s výjimečným hlasem a jedinečným charisma dostala do vínku talentu na rozdávání a ve svých pětadvaceti letech patří právem mezi to nejlepší, co může současná evropská scéna nabídnout. Její písničky se pohybují na pomezí soulu, R&B a reggae, někdy sklouznou do hiphopu, jindy zase k dubstepu. Společným jmenovatelem písniček Selah Sue je autentičnost a přirozenost, kterou vkládá do svého nenapodobitelného projevu.

Druhé studiové album pojmenované "Reason" vyjde už 30. března a jak napovídají první singly "Alone" a "Reason", čeká nás opět hodně pestrá záležitost. "Je to rovnice s mnoha proměnnými," glosuje zpěvačka nahrávku. Deska se nahrávala ve studiích v Belgii, Londýně, na Jamajce a v Los Angeles. O produkci se postarali Dane Robin Hannibal (Little Dragon, Kendrick Lamar) a Ludwig Göransson.

Londýnský hudební kolektiv Archive je na vrcholu své nesmírně plodné kariéry. V květnu 2014 vydali ambiciózní projekt Axiom, album, které sloužilo jako základ pro stejnojmenný film. Ten se promítal v kinech a na filmových festivalech, ze kterých si odvezl hned několik prestižních cen. Letos 12. ledna pak spatřilo světlo světa jubilejní desáté studiové album "Restriction". Na nové desce pracovali zakládající členové Darius Keeler a Danny Griffiths opět s několika zpěváky, kteří vystupují s Archive i naživo.

"Koncertní provedení je pro Archive velice důležité, snažíme se každé turné udělat jedinečné a zvláštní. Myslím, že tentokrát bude laťka hodně vysoko a já se už nemůžu dočkat, až fanouškům předvedeme novou show," řekl ke koncertům s novým albem Darius Keeler. Živá vystoupení Archive jsou pověstná svou dokonalostí. Své monumentální skladby, ve kterých se mísí trip hop, progresivní rock a elektronika, navíc doplňují propracovanou videoprojekcí, která podtrhuje silnou atmosféru jednotlivých písní.

Rock For Churchill proběhne tradičně poslední prázdninový víkend 28. a 29. srpna v severočeském Vroutku. Pořadatelé již dříve zveřejnili Asian Dub Foundation, Royal Republic, Looptroop Rockers, Babylon Circus, Submotion Orchestra, Tata Bojs, Horkýže Slíže a další.

Dvoudenní vstupenky na festival pořídíte v současnosti za 700 Kč (+ případné poplatky). Pokud se chystáte s celou partou, můžete uplatnit hromadnou slevu 5+1 nebo 10+2. Vstupenky jsou k dispozici na pokladně Lucerna Music Baru (bez poplatku), na www.rfch.cz a v předprodejních sítích GoOut.cz, Ticketportal, Ticketpro a Sazkaticket. Kompletní informace o předprodeji najdete na www.rfch.cz/vstupenky.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY