Bez Blink-182. Tom DeLonge skladbou "New World" debutuje chytlavě a syrově

11.03.2015 13:41 - Martin Wipplinger | foto: David Karas / musicserver.cz

Na konci loňského roku se kytarista Tom DeLonge rozloučil s Blink-182 a na neurčitou dobu se odmítl účastnit jakýchkoli aktivit týkajících se americké kapely, která svou největší slávu zažila na přelomu tisíciletí. Zpráva o jeho odchodu vešla do médií koncem ledna, od té doby se vedly dohady, s čím dezertér DeLonge, jinak působící také ve skupině Angels & Airwaves, přijde.

Ten to prozradil poměrně brzy a už 10. března debutoval se svou první sólovou písní "New World", jež vyjde spolu s dalším materiálem na desce "To The Stars … Demos, Odds and Ends" v pondělí 20. dubna. DeLongův nový projekt má i vlastní webové stránky.

Skladba "New World", která je zřejmě demonahrávkou původně složenou pro Blink-182, má syrový zvuk kytar a podle DeLongova rukopisu je i poměrně chytlavá. Po několika posleších ji ale srazí vlastní monotónnost a nejde se ubránit představě, že mohla být rytmicky o stupeň lepší, kdyby bicí nahrál Travis Barker. Ve formě jakéhosi videoklipu si ji můžete poslechnout pod článkem.

Do oficiálního uvedení alba "To The Stars..." zveřejní DeLonge ještě dvě skladby, první 23. března a další 6. dubna. V té době už budou mít jeho bývalí spoluhráči z Blink-182 za sebou první koncerty s kytaristou Mattem Skibou (Alkaline Trio) v sestavě.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY