Členové Biorchestru proplouvají ve videu "Ach" stránkami knih

10.03.2015 18:13 - Honza Průša | foto: facebook interpreta

Na konci loňského roku vydal Biorchestr krásnou desku "Io". A dalším klipem, jenž tuto nadpozemskou nahrávku provází, je příběh pro knihomoly "Ach". Tentokrát jej vystříhal a animoval stále lepší Jakub Čermák a výsledek je vskutku znamenitý.

Animované (nejen) klipy mají ostatně v tuzemské tvorbě svou dlouholetou tradici a je pěkné, že i dnes takové věci pěkně postaru vznikají. "Ach" v sobě skrývá spoustu zajímavých zákoutí. Zábavný je nejen jako celek, ale vyplatí se občas video zastavit a pročíst si slova ze stránek knih, jimiž papíroví členové Biorchestru tak ladně proplouvají. Jakub Čermák, jehož video k písni "Loďky" kladenských Zrní je nominované na Anděla, o "Ach" řekl: "Bohdan Bláhovec mi na konto mých klipů nedávno říkal, jaká je škoda, že je bastlim v počítači, když jsem jedním z mála lidí, který by určitě těšilo nad těma animacema hodiny a hodiny sedět s pinzetou a nůžkama. Tak jsem si koupil pinzetu a vzal ho za slovo."

A pokud byste někdo chtěl natočit od Čermáka své video, můžete si jej aktuálně předplatit na crowdfundingovém HitHitu, a pomoci tak vzniknout jeho společné desce s manželkou Iamme Candlewick.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY