Full Moonu po delší době vládne opět žena - Björk

04.03.2015 17:14 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Z obálky nového Full Moonu zdraví islandská královna. Björk představuje album "Vulnicura", svoji dosud nejosobnější sbírku, chystá výstavu v newyorském Muzeu moderního umění a v létě vystoupí na Colours Of Ostrava a Pohodě. Je jasné, komu bude patřit letošní rok. Téma doplňuje profil venezuelského elektronika Arcy, skupiny Sugacubes a představení pětice spolupracovníků, kteří ji provázejí sólovou kariérou.

Full Moon březen 2015
© facebook interpreta
Spolu s Full Moonem #47 startuje nový ročník talentové soutěže 1band2play, kterou pravidelně pořádá Full Moon, festival Colours of Ostrava a komunitní platforma StreetCulture. Vítěz bere vše, v tomto případě koncert v rámci letošních Colours a podporu Full Moonu, včetně vydání alba. Tvorbu lze zasílat na 1band2play@gmail.com do 31. března 2015. V březnu také začíná svoji pouť po republice výstava Andrey Petrovičové, poslední víkend přivítá brněnský klub Kabinet múz poprvé populární burzu Gram Bazaar. A událostí bude víc.

Časopisu vévodí rozhovory. U příležitosti evropského turné byli vyzpovídáni Russian Circles, k novému albu Pop Group se vrací frontman Mark Stewart a svoje čerstvá alba představuje písničkářský veterán Jan Burian nebo skupina Ladě. Další interview jsou věnovány nadějím tuzemské scény, Inheritance a Sundays on Clarendon Road. V seriálu vizuálů se konečně dostalo na jednoho z nejvýraznějších autorů (a také kmenového grafika Full Moonu) Martina Hůlu. Full Moon nabízí také profily Zola Jesus, Dandy Warhols a Altar of Plagues.

Albem měsíce se stala druhá deska seattleského dua THEESatisfaction, jejich futuristickou fúzi hiphopu, r’n’b a písničkářství popisují dvě recenze a unikátní grafika Carton Clanu. V sekci je dále k nahlédnutí hodnocení Boba Dylana, Vložte kočku, Cancer Bats, Soft Moon, Johnnyho Dowda, Of Montreal, Pond, Lighting Bolt, Place To Bury Strangers nebo Balthazar, nechybí knihy, komiksy, filmy a soundtracky. V reportážích se vrací k Spectaculare a vystoupením Thundercata, Afghan Whigs, Konono No.1, Finka a Murcofa. Sloupky a komiks Pot v dešti jsou samozřejmostí.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY