Rustie zaútočil se svou hudbou v pražském MeetFactory

07.03.2015 13:17 - Jaroslav Hrách | foto: facebook.com/rustie666

V rámci Radio Wave Stimul Festivalu k nám zavítal skotský producent Rustie s velmi vydařeným a energickým vystoupením. O jeho kvalitách není pochyb, jelikož patří mezi nejvýraznější jména současné klubové scény. Před Rustiem ještě vystoupil britský beatmaker Lone.

Live: Rustie

support: Lone
místo: MeetFactory, Praha
datum: 4. března 2015

Rustie, MeetFactory, Praha, 4.3.2014
© facebook.com/rustie666
Mezi velmi výrazná jména současné klubové scény patří bezesporu skotský producent Rustie, vlastním jménem Russell Whyte. Proč zrovna Rustie? V loňském roce vydal vcelku originální nahrávku "Green Language", sleduje nejnovější trendy, dělá moderní muziku a navíc, jak jsme se mohli přesvědčit sami na vlastní kůži v pražské MeetFactory, umí pořádně roztančit publikum.

Pár dní před koncertem bylo ještě oznámeno, že Rustieho před jeho vystoupením podpoří britský producent Matt Cutler, známý jako Lone. I v tomto případě jde o skvělého producenta, který našel zalíbení v elektronické hudbě a dělá ji vážně dobře a hlavně originálně. Na pódiu mu sice chvilku trvalo, než se rozehrál, ale nakonec se zdárně naladil na správnou vlnu. Trošku zamrzelo opravdu mizerné ozvučení, kvůli kterému jeho vesmírné skladby pořádně nevynikly. I přes to všechno hitovka "Airglow Fires" zněla naživo skvostně!

Bez dlouhé pauzy nastoupil na pódium Rustie. Slabší účast ho rozhodně nezaskočila. Pro návštěvníky si připravil skvělý hudební set a téměř od samého začátku se mu podařilo úspěšně roztančit celý klub. Za pozornost stála vskutku impozantní světelná show, která vhodně doplňovala jeho hudbu. Někdy toho bylo sice až příliš, že jsem z toho měl snad tři epileptické záchvaty najednou, ale svůj účel to splnilo. Světla doplňovaly stylové projekce, kde jsme mohli kromě různých abstraktních vizualizací vidět i plameňáky, kteří se také vyskytují na obalu Russellovy poslední desky.

Rustie, MeetFactory, Praha, 4.3.2014
© facebook.com/rustie666
Rustie během svého nabitého vystoupení střídal čistě instrumentální skladby s těmi, ve kterých se rapovalo. Největšího úspěchu a nejvřelejších ohlasů se dočkal všemi známý singl (jak jinak) "Attack" z jeho poslední desky "Green Language". Hostující rapper Danny Brown z Ameriky sice nedorazil, nicméně i přesto šlo o nejsilnější moment celého večera. Příjemně překvapil také další z rapujících songů "Up Down" či vygradovaný "Raptor, který se naopak obešel beze slov.

Jarní Radio Wave Stimul festival přinesl velmi vydařený program se silnými současnými jmény klubové scény, jen škoda té nízké účasti. Možná kdyby akce proběhla místo středy v pátek, přišlo by víc lidí.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY