Stádlecký most letos už pošesté

11.06.2002 19:17 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Stádlecký rockový most
© fishdale
Stádlecký most bude letos v létě patrně největším rockovým festivalem v regionu jihozápadních Čech.

Za pět let existence si festival získal značný počet příznivců, zejména díky atraktivnímu programu a kouzlu prostředí, v němž se pravidelně koná. Travnaté fotbalové hřiště Pod Hájky, vzdálené asi jeden kilometr od obce, je obklopené lesy a loukami; kolem něj se vine potok a v blízkosti leží malebný rybník. Dokonalý kontrast k prašným, popř. betonovým plochám, uprostřed městské zástavby, na nichž se koná většina tuzemských festivalů. V nedalekém údolí řeky Lužnice je ke spatření unikátní řetězový most, jenž dal festivalu jméno. Před napuštěním Orlické přehrady byl most ke Stádlci přesunut z Podolska. Řetězový drobeček si zahrál mimo jiné ve filmu Jana Svěráka "Jízda".

Letošní šestý ročník festivalu udělal oproti těm předchozím výrazný programový krok kupředu. Počet účinkujících skupin se zdvojnásobil, přibyla filmová a divadelní scéna, čímž se celý festival rozrostl na dva dny. Dramaturgie poprvé sáhla po zahraničních jménech, jež mají být oživením a lákadlem zároveň.

Na festivalu, který se uskuteční 19. a 20. července se představí kapely PERSIANA JONES (Itálie), TUAREG (Německo), RANSOM (Německo), POLEMIC (Slovensko), INÉ KAFE (Slovensko), DIVOKEJ BILL, TŘI SESTRY, WOHNOUT, ZNOUZECTNOST, VYPSANÁ FIXA, UŽ JSME DOMA, LETY MIMO, NAHORU PO SCHODIŠTI DOLŮ BAND, NOVEMBER SECOND, PLEXIS, PROUZA, PESHATA, HIGHER GROUND, JUMBO SPLASH a ROE-DEER.

Více o festivalu najdete na jeho oficiálních stránkách.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY