Kolem Lady Gaga je zase rušno: na novém albu s ní pracuje i Giorgio Moroder

28.01.2015 13:38 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Lady Gaga zažívá pracovně skutečně plodný úvod roku. Kromě toho, že před pár dny vyšel živák "Cheek To Cheek Live" zachycující jazzový koncert s Tony Bennettem (čerstvě zveřejněné video "Goody Goody" najdete níže), totiž americká zpěvačka pracuje na dalších projektech. Už jsme vám prozradili, že se ve studiu při přípravách nového materiálu sešla s producentskými esy jako Nile Rodgers nebo RedOne a společná fotografie s Adele vyvolala spekulace ohledně možného duetu. Nyní se ukázalo, že v pátém studiovém snažení jí pomáhá i legendární Ital Giorgio Moroder.

Čtyřiasedmdesátiletý producent, DJ a remixér to prozradil v rozhovoru pro server Popjustice.com. "Mám asi pět nebo šest písniček, jsou to jen základní nápady. Bubny, klávesy, baskytara. Jsou to písně pro její nové album," řekl hudebník, který v minulosti pomohl mnohým hvězdám, mezi nimiž nechyběli Daft Punk, Donna Summer, Freddie Mercury a další.

Moroder zároveň na letošní rok chystá svou vlastní řadovku, pro kterou by rád nějakou ze společně vyprodukovaných písniček s Gaga použil. "Doufám, že ji přesvědčím, abychom nahráli jeden z těch songů na mé album. Kdyby se mi to podařilo, bylo by to úžasné," dodal. Nahrávka "74 Is The New 24" by se tak vedle potvrzených jmen jako Kylie Minogue, Britney Spears či Sia dočkala dalšího hvězdného hostování.

Také Lady Gaga má ale pro fanoušky novinek více. Minulý týden oznámila, že nahrála písničku "Till It Happens To You" pro dokumentární film "The Hunting Ground", který se věnuje tématice sexuálního násilí. Skladbu napsala známá skladatelka Diane Warren a snímek zamíří do kin v druhé polovině března. Na závěr dodejme, že umělkyně vystoupí i na letošním udílení Grammy. Představí se ve společném čísle s jazzovým veteránem Tony Bennettem. Společně dvojice s kolekcí "Cheek To Cheek" usiluje i o jeden gramofónek v kategorii Nejlepší tradiční popové album.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY