Okoř 2002 - rockový a folkový festival s tradicí

04.06.2002 20:03 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Okoř
© facebook interpreta
Stane-li se něco dvakrát, asi se ještě těžko může hovořit o tradici. Pokud se ale jedná o hudební festival, který spěje ke třetímu ročníku, jehož druhý ročník navštívilo oproti prvnímu třikrát více lidí a na kterém již vystoupily takové hvězdy jako Jaromír Nohavica, Ivan Hlas, Vladimír Mišík, skupiny Čechomor, Mig 21, Děda Mládek Illegal Band, Žlutý pes a zpěvačky Anna K., Jana Kirschner nebo Lenka Dusilová, tradice to jistě je.

24. srpna zavítá na louku pod nádhernou siluetou hradu Okoř již třetí ročník stejnojmenného rockového a folkového festivalu, který je jedinou akcí svého druhu ve středních Čechách. Stejně jako v minulých letech návštěvníky čeká vystoupení řady známých osobností české a slovenské scény. Těšit se mohou na vycházející hvězdy skupinu Trini a Davida Krause s kapelou, písničkáře Karla Plíhala a kapelu Dobrohošť. K hlavním trhákům pak patří návrat Lenky Filipové na koncertní pódia, vystoupení Ivy Bittové, skupinu Support Lesbiens, Kamila Střihavku & WOO DOO Band. Vyvrcholením večera bude vystoupení skupiny Chinaski. Dramaturgie večera opět vychází z pravidel, která si pořadatelé stanovili již při první ročníku. Na pódiu v podhradí se potkají osobnosti folkové a rockové hudby. Program každého ročníku je jedinečný jak ve srovnání s minulými ročníky, tak s ostatními festivaly. Pořadatelé kladou bez ohledu na žánry důraz především na interprety "veselé a pozitivní". Stejně jako loni organizátoři i letos mysleli i na rodiny s dětmi, pro které bude připraven dětský koutek s programem a soutěžemi o zajímavé ceny. Večerem bude opět provázet moderátorka Šárka Kubelková. Část výtěžku bude podle tradice věnována na obnovu a renovaci hradu Okoř.

Zatímco první ročník navštívilo 2000 lidí, loni se už v podhradí bavilo přes 6000 diváků. "Skvěle obsazený program, vydařené počasí, snadná dostupnost z Prahy a příjemná rodinná atmosféra," shrnuly důvody úspěchu minulého ročníku Lidové noviny. "Odviazenie sa, relax, pohoda," doplňuje slovenská Pravda. "Neopakovatelná atmosféra krásné hudby a všudypřítomného zpěvu," tak hodnotil akci Mělnický deník. Ostatně festival si pochvalují i místní obyvatelé. "Před čtyřmi roky sem zavedli autobus a minulý rok tu byl festival. Okoř se začíná znovu zvedat ze zapomění," pochvalovali si loni dvě dámy pro Večerník Praha. "Okořský festival se vyvedl na jedničku... Lidé odcházeli, nebo usínali spokojeně, plni tak akorát dlouhé porce vyvážené kvalitní hudební produkce. Mám pocit, že na Okoři mají na příští rok o publikum postaráno," prorokoval loni Luboš Kreč z internetového magazínu MusicServer.

Festivalový areál znovu otevře své brány 24. srpna v 15 hodin. Samotný program odstartuje v 17 hodin. O půlnoci bude podle tradice festival ukončen slavnostním ohňostrojem. Vstupenky budou stát v předprodeji 250 korun, na místě pak 300 korun. Děti do 12 let mají vstup zdarma. Pořadatelé očekávají návštěvnost až 7000 diváků.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY