Kompilace "Platinum Collection" Petra Muka má svůj finální tracklist

19.01.2015 15:03 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Jak jsme již informovali, brzy se na trhu objeví kompilace Petra Muka, která vychází u příležitosti zpěvákových nedožitých padesátin. Ty by oslavil 4. února, pouhých pět dní předem bude k mání zmiňovaný komplet.

Výběrovka nazvaná "Platinum Collection" bude čítat celkem padesát položek a je rozdělena do tří částí. První disk je věnován jeho domovské kapele Oceán, druhý projektu Shalom a třetí mapuje pouze sólovou dráhu Petra Muka. Navíc o skoro celém obsahu trojdisku rozhodli sami fanoušci.

Výběr písní probíhal v průběhu loňského roku na webu, kde pro třikrát patnáct písňových favoritů z jednotlivých období hlasovali příznivci facebookových stránek Petra Muka, kterých je aktuálně zhruba osmdesát tisíc. Pořadí skladeb na jednotlivých albech pak určily získané hlasy.

Do celkového počtu padesáti písní byly jako bonusy doplněny některé pro Muka zásadní skladby. Na CD Oceánu proto přibyly songy "Havrani" a "Braň se touhám", ke kterým napsal texty. Shalomský disk doplnila "Dvojhvězda" a sólová éra pak byla uzavřena dvěma skladbami z Petrova spíše přeslechnutého debutového alba z roku 1997 - "Dál do srdcí" a sugestivně jemnou náladou písně "Okno v nebi".

Kompletní tracklist tak bude vypadat následovně:
CD 1 - OCEÁN: Ráchel, Naděje, Vyznání, Prázdná ulice, Lék světu, Černé je nebe, Večer na zámku, Narcis, Noc je jako…, Jeden den, Doteky v zemi, Dávná zem, Osud, Čas, Padají koně, Havrani, Braň se touhám.
CD 2 - SHALOM: Stín katedrál, Bon Soir, Mademoiselle Paris, Až jednou, Slunce, Tanec ve skle, Shalom, Jisrael, Zahrada odpovědí, Smlouvej, Pastýř stínů, Brány vzkazů, Chodíme kolem sebe, Dech, Ve větru, Léto měsíců, Dvojhvězda.
CD 3 - PETR MUK: Tančíš sama, Neusínej, Láska Tě spoutá, Láska, ta nebezpečná věc, Zrcadlo, Spolu, Ty a já (teď a tady), Závoj mlhy, Oh L’Amour, A stejně Tě ztrácím, Nebe nehledej, Něžné dotyky, Lásku poznáš jizvou, Přicházíš s láskou, Teď zastav čas, Dál do srdcí, Okno v nebi.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY