Dvojice 18+ neoperuje pouze na internetu, naživo ji můžete poznat v MeetFactory

17.01.2015 08:20 - Veronika Ondečková | foto: facebook interpreta

Neotřelá dvojice, která si říká 18+, naplno využila digitálních možností a zařadila se do ranku profláknutých internetových kapel. V minulých letech byli 18+ tak trochu zahaleni tajemstvím a nikdo o nich příliš nevěděl. Dlouho zůstala neznámá dokonce totožnost ústředních postav projektu, který fungoval prostě jako on a ona. Věci se ale mění a Eighteenplus postupně opouští zákoutí online světa a proráží také klasickým způsobem.

Vizuální kreativci Justin Swinburne a Samia Mirza stihli navázat na sérii úspěšných mixtapes vydáním debutové desky "Trust" a vybudovali si jméno prostřednictvím řady odehraných koncertů, které s oblibou zasazují do pečlivě vybíraných prostor uměleckých galerií a jiných jedinečných míst. Fanoušky na 18+ přitahuje především jejich všestrannost. Pojednou se noří hluboko do vod temné elektroniky, jindy si pohrávají s r'n'b, neštítí se ani hip hopu nebo odlehčené pop music. Charakteristická je dvojice také svými originálními texty a ve spojitosti s její produkcí se často zdůrazňuje silný sexuální rozměr.

Hudební svět Justina a Samiy rozhodně stojí za seznámení a nahlédnout do něho budete mít brzy příležitost i naživo. Už 4. února vystoupí v pražské MeetFactory, kam se vrací tři měsíce poté, co se zde představili po boku Simian Mobile Disco v rámci Stimul festivalu. Vstupenky jsou k dostání v předprodeji za 250 Kč, popř. na místě v den konání koncertu za 350 Kč.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY